NRK Meny
Normal

Lanseres verden over

Mads Østberg og Eyvind Brynildsen blir å finne i det nye tv-spillet i WRC-serien.

Eyvind Brynildsen under Rally Sverige

- Det å bli med i spillet er en anerkjennelse og et bevis på at man er en av gutta, sier Eyvind Brynildsen.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Det er Moss Avis som melder dette.

– Sponsormessig er dette veldig bra. Da tenker jeg på internasjonale sponsorer. Spillet lanseres på PC, Xbox og PlayStation over hele verden, sier Eyvind Brynildsen til NRK.

Deadline for å få med sponsorer i spillet er egentlig passert, men Svinndal-gutten tror han skal klare å få inn et par til dersom noen er interesserte.

Anerkjennelse for førerne

– Men mest av alt er det moro å få blitt med. Det er en anerkjennelse og et bevis på at man er en av gutta, sier han.

Eyvind Brynildsen kjører i år en Skoda s2000. Sammen med Cato Menkerud kjørte de inn til en 5-plass i klassen under Rally Sverige. Nå tror han at det kommer til å gå med noen timer foran tv-spillet.

– Jeg har noen av de gamle spillene, men kommer nok til å kjøre en del når det nye kommer.

Millioner av eksemplarer solgt

Evolution Studios har utviklet fem spill i serien tidligere. Det siste spillet kom ut i 2005 og hadde navnet «WRC: Rally Evolved». Nå skal spillprodusenten Black Bean Games og Milestone produsere spillet som har fått navnet «WRC 2010»

– Dette er et spill som blir solgt verden over, og i millioner eksemplarer, så det er klart det er moro å være med. I tillegg er det bra merkevarebygging, Sier Mads Østberg til Moss Avis.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Mads Østberg, Rally Sweden 2010

Mads Østberg mener at det er god merkevarebygging å bli med i tv-spillet.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Realistisk spill

Han ser nå frem til lanseringen av spillet. Planlagt utgivelse av spillet er satt til september 2010.

– Spillet vil være veldig realistisk, og både jeg og Mads blir lette å kjenne igjen. Det er ikke hver dag to mossinger får to roller i et TV-spill, det er sikkert litt morsomt for byen også, sier Østberg til samme kilde.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Polakk med doping og våpen

    Politiet har pågrepet en polakk som hadde flere typer dopingpreparater i bilen da han krysset grensa ved Svinesund ved midnatt. Tollerne fant også to elektrosjokkvåpen, en kanne pepperspray og en springkniv i bilen. Det opplyser kontorsjef Wenche Fredriksen på Svinesund tollstasjon.

  • Vil ha dobbeltdekkere

    Statens togmateriell-selskap ber om anbud på dobbeltdekkere. Det er Jernbanedirektoratet som har pålagt selskapet å innhente tilbudet, fordi de mener toetasjes tog skal øke kapasiteten på pendlerstrekningene på Østfoldbanen. Det melder Dagens næringsliv. Fristen for å levere tilbud blir trolig rundt årsskiftet.