NRK Meny
Normal

Langrennstjerner i sykkelduell

Det er duket for en skikkelig duell i Grenserittet når Jens Arne Svartedal og Simen Østensen legger vekk rulleskiene og setter seg på sykkelen.

Jens Arne Svartedal og Simen Østensen

Jens Arne Svartedal og Simen Østensen

I dag går nemlig et av de aller største sykkelrittene i Norge og Sverige; Grenserittet av stabelen. 7000 ivrige syklister skal slite seg gjennom 80 kilometer med krevende løype med asfalt og terrengsykling fra Strømstad til Halden.

Løypeprofil:

Løypeprofil

– De beste sykler styggfort

Både elitesyklere og amatører er med. Svartedal og Østensen som har vært gode lagkamerater og bitre konkurrenter i langrennsporet i lang tid, lader nå opp til duell.

Ski og staver er byttet ut med terrengsykkel, og duellen avgjøres ved målgang på toppen ved historiske Fredriksten festning. Både Svartedal og Østensen er med i elitegruppen som starter 08.30 på lørdag og forventes i mål like før kl. 11.

– De beste i elitegruppen sykler styggfort. Jeg forsøker å gi gjerne hver eneste gang, men jeg synes de beste her er utrolig gode, hevder Svartedal.

Se video fra tidligere Grenseritt:

Video Grenserittet 2007

Variert trasé

Du kan følge langrennsduellen, samt alt annet som skjer på skogsveiene fra Strømstad til Halden i Grenserittet på P1 fra kl 08.00.

Les også:

Fra Strømstad går Grenserittet via Skee til grensepassering ved Tyslingmoen videre til Fredriksten Festning i Halden. Løypa fordeler seg med fem kilometer asfalt, 40 kilometer grusvei, 30 kilometer gårds- og skogsbilveier og fem kilometer sti- og traktorveier.

Kart over løypa:

Kart Grenserittet

Siden sykkelrittet første gang gikk av stabelen i 1998 har antallet deltakere økt fra 113 til omlag 7.000 deltakere.

Er du på Grenserittet - send inn dine bilder til ostfold@nrk.no

Se video fra forberedelsene til dagens ritt:

Video GRENSERITTET-FORBEREDELSER_OS.mp4

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Ingen skadet i kollisjon

  Ingen ble skadet da tre biler støtte sammen på E6 ved Mosseporten, melder politiet. Trafikken kan passere, men det har dannet seg kø nordover fra Patterødkrysset.

 • Båt berget på Hvaler

  Mer

  Redningsskøyta «Horn Rescue» har berget en båt som var i ferd med å gå på land. Det var to voksne og to små barn om bord i båten. Havaristen blir nå slepet til havn.

  Båt berget på Hvaler
  Foto: Redningsselskapet