NRK Meny
Normal

– Lange ventelister på helse- og sosialfag

Men fortsatt muligheter til å kapre en restplass på flere av studiene ved Høgskolen i Østfold.

Høgskolen i Østfold, Halden

Det er ventelister på 27 av de 39 studiene ved Høgskolen i Østfold foran studieåret 2014/2015.

Foto: Rainer Prang / NRK

– Vi har hatt en vekst i søkertall de siste årene, og er glade for å kunne melde at vi klarer å holde den veksten i år, sier studie- og forskningsdirektør Beth Linde ved Høgskolen i Østfold til NRK.no

Nesten 2000 studenter har fått tilbud om studieplass ved høgskolen når studieåret starter i august, og det er ventelister på 27 av de 39 grunnstudiene som er utlyst.

– Vi tilbyr også noen flere studieplasser, og ser at vi har en stor økning til de mest populære studiene våre som er helse- og sosialfagene. Også på lærerutdanningen, hvor vi har tilbudt flere studieplasser i år enn tidligere, har vi konkurranse om plassene og søkere på venteliste, sier Linde.

Førstemann til mølla

Beth Linde

Studie- og forskningsdirektør Beth Linde ved Høgskolen i Østfold.

Foto: Bård Halvorsen

Men for dem som fortsatt ikke har fått tilbud om studieplass er det ingen grunn til å gi opp helt ennå.

Førstkommende søndag blir nemlig alle de ledige studieplassene i Østfold lagt ut, og da er det førstemann til mølla-prinsippet som gjelder.

– Fra 20. juli er det mulig å søke på disse. Her må søkerne følge med fra dag til dag når plassene blir lagt ut, fordi at hvis søkerne er kvalifiserte så er det dem som kommer først som får de ledige studieplassene, sier Linde.

– Det kan variere litt fra dag til dag, men ut fra de tallene vi har lagt ut nå så ser vi at det er muligheter for eksempel på ingeniørstudiene være.

Flere ingeniørplasser

Nesten 70 prosent av søkerne til Høgskolen i Østfold fikk oppfylt førsteønsket sitt. Det er på helse- og sosialfagutdanningene at ventelistene er lengst, men også her er det et håp for dem som ikke fikk plass i førsteopptaket.

– De må også følge med, men der er det lange suppleringslister. Da er det dem med høyest poengsum som kan få tilbudet hvis folk takker nei, sier Linde.

Studie- og forskningsdirektøren forteller at høgskolen har økt kapasiteten på flere av utdanningene sine foran dette studieåret. Dette gjelder først og fremst ingeniørfagene og lærerutdanningen.

– Det er klart vi også kunne ønske å øke studiekapasiteten på de populære studiene innenfor helse- og sosialfag, men der er det noen rammebetingelser med tanke på praksisplasser som må på plass før en kan gjøre det.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Økning i antall ambulanseturer

    De siste 10 årene har antall utrykninger og syketurer for ambulansetjenesten i Østfold økt med 70 prosent, skriver Smaalenenes Avis. Blant årsakene skal være lavere terskel for bruk av ambulanse, økt innbyggertall, høyere aktivitetsnivå på fritiden og en økning i antall eldre.

  • Pågrepet for narkotika

    En mann i 20 årene er pågrepet etter at politiet fant marihuana i bilen hans i Moss sent i går kveld.