NRK Meny
Normal

Lang vei fram til "storstue"

Grundig utredning om brannsikkerhet må til før planene om å tillate håndballkamper og konserter i Halden ishall kan bli realisert.

Halden ishall

ET STYKKE VEI Å GÅ. Kommunen vil utrede om Halden ishall kan brukes til annet enn is-aktivitet.

Foto: Rainer Prang / NRK
Byline Rainer Prang
Journalist

Artikkelen er flere år gammel.

NRK har tidligere i år omtalt at det foreligger planer om å bruke Halden ishall til håndballkamper for byens toppklubber og som konsertarena.

Ishallen, som har rundt 2 200 sitteplasser, vil kunne gi håndballen i Halden et kraftig publikumsløft, og det jaktes nå på kurante løsninger for gulv som kan tas av og på isflaten.

Les også:

Håvard Tafjord

IKKE AKTUELT I ÅR. Hockeysesongen er rett rundt hjørnet, og Håvard Tafjord sier kommunen vil se på mulighetene for neste sesong.

Foto: Rainer Prang / NRK

Grundige utredninger

- Halden ishall er en stor og flott hall som kan ha potensiale til å bli benyttet til også andre aktiviteter enn ishockey, hvis dette lar seg gjøre tidsmessig, sier Håvard Tafjord - enhetsleder teknisk forvaltning i Halden kommune til NRK.

Han understreker at det må gjøres grundige utredninger før hallen eventuelt tas i bruk til annet enn is-aktivitet.

- Før en slik utvidelse av bruken kan finne sted må det gjøres undersøkelser med brannprosjekterende for utbyggingen. Det ble i det branntekniske konseptet tatt forbehold i forhold til bruk som medførte økt personbelastning, som for eksempel konserter, sier han.

Les også:

Brannfare i fokus

Halden ishall ble stengt for trening og spill i 2009, og det førte til at Ishockeyklubben Comet ikke klarte å få inntekter, og klubben gikk dermed konkurs.

Kommunens begrunnelse den gang var store avvik i bygningsarbeidene og farlige rømningsveier.

Kritikken mot kommunens håndtering av ishall-saken har vært massiv, og saken har dels vært gransket av KPMG i en runde tidligere, og det foreligger vedtak om ytterligere gransking av hva som skjedde, da Halden ishall ble utbygget, renovert og stengt.

- Man må også undersøke om det å legge gulv medfører endringer i brannbelastningen i bygget som igjen medfører andre tiltak i bygget. Denne undersøkelsen er ikke gjort ennå.

Dette vil bli gjort før hallen blir tatt i bruk til annet enn dagens bruk. Det er ikke planlagt noen slike aktiviteter denne sesongen, men man ser på muligheten for dette neste sesong, sier Håvard Tafjord til NRK.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • - Uheldig med deltidsstillinger

    Sykepleierforbundet i Østfold mener det er ressurssløseri at kommunene har så mange deltidsstillinger for syklepleiere. - Det betyr at vi må utdanne to sykepleiere for å fylle ett årsverk, noe som er misbruk av samfunnets ressurser, sier leder Karen Brasetvik. I Østfold er det noen små kommuner som kun tilbyr deltid, mens ingen kommuner har mer enn to av tre ansatte i heltidsstillinger.