NRK Meny
Normal

Lånefest i Østfold-kommunene

Åtte av 18 kommuner i Østfold tok opp mer lån i fjor. Fredrikstad, Rakkestad og Halden har den største gjeldsbyrden i fylket.

Per Egil Pedersen

Nå setter rådmann Per Egil Pedersen i Halden bremsene på.

Foto: Arash A. Nejad, Nejad, Arash A.

Åtte av Østfold-kommunene økte gjelda i fjor.

Det viser tall fra Statistisk Sentralbyrå. Halden er en av kommunene med høyest økning - der økte gjelda si med over 57 prosent de siste fem årene.

Dette har vært gjort for å investere i flere prosjekter. Men nå setter rådmann Per Egil Pedersen bremsene på.

– Vi har vært igjennom en stor investeringsboom, men fremover vil vi prøve å dempe farten litt, sier Pedersen til NRK.no.

Fredrikstad, Rakkestad og Halden har den største gjeldsbyrden i fylket.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Advarsler til russen

    Politiet melder om nok en natt med mye støy fra russen. 10 russ fikk advarsel på grunn av for høy musikk, 3 ble bortvist og én buss fortsatte å støye, slik at politiet måtte ta med seg en viktig kabel til anlegget. Nå er det ikke mulig å spille musikk fra russebussen, skriver politiet på Twitter.

  • Helikopter mistet last nær fiskere

    Sjokkerte fiskere opplevde at det regnet betongsteiner fra et helikopter. Det skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Helikopteret fraktet rivningsmaterialer fra noen hytter, blant annet steiner og isolasjonsmatter. Fiskerne som sto på en øy i Skjebergkilen i Sarpsborg ble heldigvis ikke truffet av gjenstandene, men de er kritiske til den dårlige sikringen.