Landslagskapteinen vrakes av Färjestad

Det norske landslagets ferske kaptein reiser til VM i Frankrike uten å ha en klubb å spille for neste sesong.

Jonas Holøs

Jonas Holøs har stående tilbud fra åtte klubber, men det er helt klart at det ikke blir flere sesonger i Färjestad for landslagskapteinen.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Jeg er ikke overrasket over at de trekker tilbudet nå. Vi kom ikke overens, sier den ferske landslagskapteinen til NRK i det han er i ferd med å sette seg på flyet til Frankrike og VM.

Jonas Holøs har spilt i Färjestad siden 2015 og backen var også ønsket med videre i klubben.

Men 29-åringen fra Sarpsborg avslo de to første tilbud fra svenskene. I går signerte klubben den finske backen Ilari Melart - og valgte da samtidig å trekke det siste tilbudet til Holøs.

– Slik er det. Nå er vi ferdige på backsiden. Den siste plassen får Alexander Leandersson, sier sportssjef i Färjestad, Peter Jakobsson til klubbens nettsider.

Holøs sier at det er flere grunner til at han valgte å avslå de første tilbudene.

– Det er en kombinasjon av flere ting som gjør at det har endt på denne måten. Jeg visste ikke hvem som skulle trene laget, det ble klart først i går, det var litt utydelig hva slags lag vi skulle få og så var det den økonomiske biten, sier Holøs.

Kommer ikke hjem til Norge

Men det mangler ikke på andre klubber som er interessert i å signere landslagsbacken.

Ifølge Sarpsborg Arbeiderblad har åtte klubber fra Sverige, Russland, Sveits, Tyskland og Tsjekkia tilbudt Holøs toårskontrakter.

– Jeg skal nok få meg en jobb. Det er bra at det er interesse, men det er ikke så lett å velge. Nå skal jeg først konsentrere meg om VM, så får jeg sette meg ned og se hva mulighetene mine er.

Men det er klart at du blir ute i Europa?

– Ja, ja. Jeg skal ikke hjem til Norge hvis det er det du tenker på. Hvis det dukker opp et kjempeattraktivt tilbud i dag, så kan det hende man «bjudar på». Men akkurat nå vil jeg bare fokusere på VM.