NRK Meny
Normal

Landslaget for populære for Moss

De som håpet å få se de norske håndballjentene i aksjon i Moss i november, blir skuffet. Kampen er flyttet til Gjøvik på grunn av plassmangel i Mossehallen.

Det norske håndballandslaget

Norges håndballandslag for kvinner skulle opprinnelig spilt kamp i Mossehallen i november. Men det er så mange som vil se jentene i aksjon, at hallen ikke har kapasitet til å ta imot alle tilskuerne.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Håndballjentenes kamp mot Danmark 22. november i Møbelringen Cup er flyttet fra Moss til Gjøvik fordi det er så stor etterspørsel på billetter.

Mossehallen er for liten

OL-heltene er utrolig populære, og veldig mange vil se de norske håndballjentene i aksjon på hjemmebane.

Hallkapasiteten i Moss er begrenset, mens fjellhallen i Gjøvik tar over 5500 tilskuere.

Mossehallen har en maksimal kapasitet på 2000 tilskuere og er den minste av de tre opprinnelige hallene for firenasjonersturneringen hvor Norge, Danmark, Russland og Angola deltar.

Får ikke inn flere tilskuere

- Vi beklager at vi nå gjør disse endringene, og må innrømme at hallkapasiteten til store kamper er nokså begrenset på Østlandet. Vi har forsøkt å få plass til flere i Mossehallen, men har ikke lykkes med det, sier Gunnar Nybø, markedssjef i Norges Håndballforbund.

- Derfor har vi valgt å flytte kampen til Gjøvik slik at flest mulig håndballfans skal få se Norge møte Danmark, forteller han.

Tre dager til ende

Den første kampen i turneringen går av stabelen i Oppsal Arena 21. november. Hallen har plass til 3000 publikummere får plass, mens Skedsmohallen som skal brukes til søndagens kamper kan huse opp til 5000.

Slik spilles kampene i firenasjonersturneringen:

  • 21. november (Oppsal Arena): Danmark - Russland 17.00 Norge - Angola 19.15
  • 22. november (Gjøvik Fjellhall): Russland - Angola 14.00 Norge - Danmark 16.15
  • 23. november (Skedsmohallen): Angola - Danmark 17.00 Norge - Russland 19.15

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mange snur på E6

    Etter mange meldinger om biler som snur på E6, har en patrulje fra Politiet i Follo tatt førerkortet fra person som rygget på E6 i Ås.Det skriver Politiet på Twitter.

  • Navn på syvåring frigitt

    Det var den syv år gamle Abdirahman Abdiriza Abdullahi som ble funnet død i folkeparken i Askim natt til onsdag. Politiet friga navnet på syvåringen i ettermiddag i samråd med familien.