NRK Meny
Normal

Landets høyeste eiendomsskatt

Det er en skandale at Rygge kommune hadde den fjerde høyeste eiendomsskatten i landet i fjor, mener Frp. Øker eiendomsskatten i år med 50 prosent.

Rygge kommune
Foto: NRK

- Det er en skandale at Rygge kommune har så enorm eiendomsskatt. Vi har tatt det opp i politiske organer og bedt om at kommunen betenker seg, sier Fremskrittsparti-leder i Rygge kommune Kåre Dahl til NRK.

Rygge kommune hadde den fjerde høyeste eiendomsskatten i landet i fjor, men økte likevel med Høyre i spissen eiendomsskatten for i år med omlag 50 prosent.

I strid med Høyres politikk

Daværende Høyre-ordfører Aud Kristin Løken klubbet igjennom en økning i eiendomsskatten for 2007 med omlag 50 prosent.

Nå viser tall fra Kostra og statistisk sentralbyrå at kommunen ligger på fjerdeplass over kommuner med høyest skatt, og med årets økning går Rygge mot den aller høyeste eiendomsskatten i landet.

Løken er varaordfører i dag, og innrømmer at dette strider mot Høyres politikk sentralt.

- Alle signaler fra sentralt hold i Høyre går ut på at kommuner med Høyre-ordførere ikke skal øke eiendomsskatten. Vi følte vi var i en så vanskelig økonomisk situasjon at vi måtte øke eiendomsskatten, sier Løken til NRK.

Vil spare mer

Men Frp i Rygge mener det ikke er god og sosial politikk å velte utgifter i kommunen over på innbyggerne.

Rygge har gjort store investeringer spesielt i skole og sykehjem, men Kåre Dahl fra Frp mener en likevel burde klart disse investeringene uten eiendomsskatt.

- Kommunen burde ha klart seg uten eiendomsskatt. Vi må sette oss ned og se på hvor vi kan spare utgifter istedet, sier Dahl.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Full og kranglete

    Full og kranglete blir en mann i 20-årene bortvist fra Fredrikstad sentrum ved 02-tiden i natt. Kort tid etter dukker mannen opp igjen på samme utested enda mer beruset og enda mer kranglete. Mannen ble tatt med til fyllearresten. Han er nå anmeldt for ikke å etterkomme pålegg og vil bli bøtelagt for dette.

  • Tyv tatt på fersken

    En tyv tok seg inn på en bensinstasjon på Borgenhaugen i Sarpsborg ved 02-tiden i natt. En ansatt på bensinstasjonen konfronterer butikktyven. Tyven svarer med å kaste gjenstander på den ansatte og forsvinner fra stedet. Politiet har en god beskrivelse av gjerningsmannen. Den ansatte fikk ryggsmerter etter hendelsen.