Hopp til innhold

Lagret kebabkjøtt i vinduskarmen

Mattilsynet stengte et gatekjøkken i Halden da de fant store mengder kjøtt lagret i romtemperatur.

Lørdag hadde politiet, kemneren, Tollvesenet og Mattilsynet en felles kontroll på gatekjøkkenet i Halden.

Store mengder kjøtt uten kjøling

– Gatekjøkkenet hadde et lite kjølerom som var helt fullt. Derfor var store mengder kjøtt lagret utenfor kjølerommet. Vi fant også mye kjøtt som ikke var sporbart.

– Vi fant blant annet en god del kebabkjøtt oppbevart i en vinduskarm, sier seksjonsleder Jourunn Aasgård i Mattilsynet til NRK.no.

Ifølge tilsynet var omlag halvparten av alt kjøttet til gatekjøkkenet lagret utenfor kjøling.

Tilsynet hevder også at lokalet hvor gatekjøkkenet holder til heller ikke er tilfredsstillende til en stor produksjonen av dressing og kebab, som foregikk der.

Over 100 kilo kjøtt beslaglagt

Ifølge Aasgård er dette et sjeldent ille funn for Mattilsynet.

– Tilsammen beslagla vi over 100 kilo ureglementært kjøtt, sier Aasgård.

– Vi opplever alt for ofte at kjøtt lagres ureglementert. Men det er sjeldent vi finner så mye kjøtt lagret utenfor kjøling, som i dette tilfellet.

Etterforskes for brudd på regnskapsloven

Gatekjøkkenet stengt natt til 15.mai, da tilsynet kom på kontroll.

Ifølge Halden Arbeiderblad etterforskes gatekjøkkenet også for brudd på regnskapsloven.