NRK Meny
Normal

Lagmannsretten opprettholder dommen

Borgarting lagmannsrett mener at tiltalte handlet med overlegg da han skjøt og drepte en tobarnsfar i Mysen fjor, og opprettholder dommen fra tingretten.

Drap i Mysen

Mannen som skjøt og drepte sin venn og nabo i Mysen i fjor er dømt til 15 års fengsel.

Foto: Vidar Tangerud / NRK

Ankesaken i det såkalte «Folkenborg-drapet» startet denne uken. Tiltalte har erklært seg skyldig og ble i april dømt til 15 års fengsel i Heggen og Frøland tingrett.

Tiltalte anket imidlertid dommen fordi han mente at han ikke hadde begått drapet med overlegg.

Les også:

Mannen forklarte i tingretten at han ikke husker at han skjøt, heller ikke at det var han som ringte AMK og varslet om drapet. Han beskrev drapet som en tragedie som aldri skulle skjedd.

Aktor ber om 16 år

Nå har imidlertid også lagmannsretten funnet tiltalte skyldig for overlagt drap. Den tiltalte er fortvilet over dommen, skriver smaalenene.no.

– Han mener dette er en kjempetragedie og føler med de etterlatte. Han ser frem til å legge dette bak seg, sier tiltaltes forsvarer, Gunhild Bergan.

Les også:

Straffeutmålingen fra lagmannsretten er ennå ikke klar. Aktors påstand er at tiltalte skal fengsles i 16 år. Dette var også påstanden som ble lagt frem av aktor Katharina Rise i tingretten.

– Han hadde tid og anledning til å overveie handlingen. Han benyttet tiden og tok en avgjørelse. Beslutningen han handlet ut ifra bygget på overveielsen han gjorde, sier aktor Katharina Rise, til smaalenene.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Cashmere Cat vant pris

  Halden-artisten Cashmere Cat vant Edvard-prisen i utfordrer-kategorien. Det offentliggjorde han selv på Instagram i dag. Det er TONO som deler ut prisen.

  Pstereofestivalen 2013 - Cashmere Cat
  Foto: Hans H. Bjørstad
 • Hyttebrann i Fredrikstad

  Det var ingen personer i hytta som har brent i Ytterstadveien i Onsøy, det melder brannvesenet på Twitter.

  Brann i hytte på Onsøy
  Foto: Jan Henrik Ihlebæk / NRK