NRK Meny
Normal

Lagde gassdrevet smuglerbil

Mannen bygde om bilen sin slik at den kunne kjøres på gass. Dermed fikk han gjemt smuglervarene i bensintanken.

49.600 sigaretter
Foto: Tollvesenet

Noen smuglere er litt mer "Reodor Felgen" av seg enn andre.

Litaueren hadde bygd om bilen sin totalt for å gjemme smuglervarene han hadde med seg fra Litauen. Men han klarte ikke å lure tollerne.

- Lite troverdige unnskyldninger

Det var ikke bare i bensintanken at tollerne fant sigaretter og brennevin. Også baksetet, seteryggen og bakhjulet var brukt som gjemmested.

- Mannen hadde lite troverdige unnskyldninger for å si det sånn. Men til slutt innrømmet han å ha kjøpt varene i Litauen med det formålet å selge det i Norge, forteller politibetjent Arvje Jensen ved Marker og Rømskog lensmannskontor.

Totalt hadde han med seg 26.000 sigaretter og ti liter brennevin i bilen. Og det var tollerne ved Ørje som stoppet mannen.

Smuglerbilen inndratt

I dag satt litaueren i avhør. Den ombygde bilen er inndratt, mens mannen i tillegg fikk 15.000 kroner i bot.

- Det er ikke uvanlig at vi tar øst-europeere for slike smuglerforsøk, de gjør enorm profitt hvis de først kommer seg over grensen og får solgt varene sine, sier Jensen.

Mannen ble stoppet i en ordinær rutinekontroll. Han vedtok boten umiddelbart.

 

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Brannårsak fortsatt ukjent

    Politiet vet fortsatt ikke brannårsaken til skogbrannen i Moss på tirsdag. Politiet har enda ikke fått rapporten fra krimteknikerne, men de skal ikke ha klart å konkludere med en brannårsak. Seksjonssjef i Moss, Henning Dalbye forteller at de er i ferd med å skaffe seg en oversikt over de som har vært i området. Arbeidere fra BaneNor jobbet rundt stedet, men også turgåere har ringt inn og sagt ifra at de har vært der.

  • Innbrudd i Fredrikstad

    Det har vært innbrudd i en bolig på Kråkerøy i Fredrikstad i løpet av dagen, melder politiet. Gjerningspersonen har brutt opp et vindu, og stjålet sølvtøy, blant annet. Politiet er på stedet og utfører åstedsundersøkelse.