NRK Meny
Normal

La ut Pitbullterje på nettet

Mann risikerer fengsel og 200 000 kroner i erstatningsansvar for å ha lagt ut film på internett. 

Filmen Pitbullterje fikk Årets Sølvklump
Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix

Den 44 år gamle mannen ble siktet etter at den norske filmen Pitbullterje hadde blitt lastet ned flere tusen ganger på nettet.

Nå krever rettighetshaverne over 200 000 kroner i erstatning.

Gikk fortsatt på kino

Det var i november 2005 at den tiltalte Fredrikstad-mannen fikk tilgang på filmen Pitbullterje. Årsaken var at han var en av bredbåndsselskapet Start Networks utvalgte kunder.

Betingelsen var at den ikke måtte distribueres videre.

Men mannen skal likevel umiddelbart ha lagt den ut på nettsiden The Piratebay, hvor den senere ble lastet ned av 2.770 personer.

- Når filmen fortsatt går på kino og det ennå er nesten ett år til den skal slippes på DVD, så går rettighetshaverne selvfølgelig glipp av store inntekter, sier filmselskapets advokat, Rune Ljostad.

- Alvorlig

I følge mannens advokat Dag Olav Riise erkjenner mannen straffskyld, men han mener erstatningsbeløpet er urimelig høyt.

Aktor i saken, politiadvokat Jon Aga, sier dette en viktig prinsipiell sak. 

- Selv om det er blitt ganske vanlig å laste ned film og musikk på ulovlig vis fra nettet, betyr ikke det at dette er lovlig, sier Aga.

Partene møtes i Fredrikstad tingrett i mars.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mange timer uten strøm

    Strømkunder i store deler av Trøgstad og 180 abonnenter i Askim må vente minst til klokka 15 før de får strømmen tilbake, skriver Smaalenenes Avis. De mistet strømmen rett etter klokka 7 i dag morges.

  • Utforkjøring i Aremark

    En person er kjørt til Sykehuset Østfold etter en utforkjøring på fylkesvei 21 i Aremark. Ulykken skjedde omtrent én kilometer nord for Fjell bru. Det er glatt vegbane på stedet, melder politiet.