NRK Meny
Normal

– La dem benytte seg av bergingsfirmaer

For politiet er det sikreste vårtegnet at landeveispiratene dukker opp igjen. – Det er bare å kjøre forbi dem, sier operasjonsleder Terje Marstad.

Bomstasjon Svinesund

Fra bomstasjonen på svensk side av Svinesund og sørover opererer nå det politiet karakteriserer som landeveisrøvere.

Foto: NRK

I dag dukket de opp på svensk side av Svinesund, dermed kom politiets årlige advarsel:

– Vi kan bare henstille publikum til å la de som står langs E6 benytte seg av bergingsfirmaer, slik andre som får problemer må gjøre. Det er bare å kjøre forbi dem, sier Marstad.

De siste årene har pirater parkert bilen i veikanten og latet som om de har fått bilproblemer og håper at folk skal stoppe.

– Godt trent på å stjele

– Dette er i hovedsak folk fra sydeuropeiske områder og de er trent på å stjele fra lommene dine mens du står og prater med dem. De er også godt trent til å komme seg inn i bilen din mens du står med ryggen til. Du merker det ikke før etterpå at tingene dine er borte fra bilen, forteller Marstad.

Dette skjer i hovedsak fra bomstasjonen på svensk side og mot Strømstad.

– De står små stunder på et sted og flytter seg for å prøve på nytt et annet sted. Det er nok for at de skal bli vanskeligere å finne for politiet. Svensk politi har ikke tatt noen i år, så vidt vi vet, men jeg mener de hadde noen saker i fjor.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ber russen følge reglene

    Politiet skriver på Twitter at de har mottatt vanvittig mange klager mot russ på grunn av støy og særdeles høy musikk. De har ikke hatt kapasitet til å rykke ut på alle meldingene, og anmoder russen på sterkeste om å vise hensyn og forholde seg til gjeldende regler.

    Russen samlet seg for å danse mellom russebiler og busser.
    Foto: Frans Graham Guttormsen / NRK
  • Se 22:55-nyhetene her

    Renée Nilsen gir deg nyhetene fra Østfold klokka 22:55.