NRK Meny
Normal

Kystlink-ferge nærmer seg

Kystlinks ferge på strekningen Strömstad-Langesund skulle ha startet før fellesferien. Men foreløpig har Color Line vært alene.

Ill. foto
Foto: Rainer Prang / NRK

Fergeselskapet Nye Kystlink har fått medhold i at de kan bruke kaia i Strömstad.

Men etter flere varsler om at den nye ruteforbindelsen på strekningen Strömstad-Langesund skal starte, har ingenting skjedd.

Nå varsler selskapet igjen at fergeruten snart skal åpnes. 

Hard dragkamp

Kystlink har planer om en Strömstad-rute fra Langesund med fergen "Pride of Telemark".

Etter en dragkamp med Strömstad kommune i 2005, vant Kystlink frem, og sikret seg retten til å få bruke havna i Strömstad. Der har Color Line så langt vært enerådende med sine ferger mellom Strömstad og Sandefjord.

Nye Kystlink ønsker både å opprettholde ruten Langesund - Hirtshals og videreføre planene for rutetrafikk til Strömstad.

Kystlink, Pride of Telemark
Foto: Steinar Apalnes / NRK

Ingenting konkret

Gjentatte ganger har det vært varslet at Kystlink ville starte opp, men intet har skjedd. I våres meldte Nye Kystlink at de ville starte opp før fellesferien.

Nå er imidlertid selskapet mer optimistiske til at ruten snart kommer igang, men helt konkret når kan ikke selskapet si noe om når de starter.

– Jeg vil ikke gi noen dato nå, men jeg kan si at det ikke er lenge til, sier daglig leder i Kystlink, Unn Ståland, til Porsgrunns Dagblad.

Eget kontor

Fergeselskapet har opprettet eget kontor i Strömstad, og jakter på personell.

– Vi må være litt tidlig ute med dette, for folk har jo som regel oppsigelsestid i andre jobber, sier Ståland.

Hun regner ikke med å starte fergeforbindelsen i september, og grunnen er arbeider som må gjøres både på ferga og på fergehavna i Strömstad.

Nye Kystlink skal legge til på Torskholmen i Strömstad, der kaia har vært forbeholdt Color Line.

Fendringen har i lang tid vært et av stridstema, og diskusjonene har blant annet gått på at det nyankomne fergeselskapet skulle få kaiplass et lite sentralt sted i kommunen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se nyhetene fra Østfold kl.22:55

  • Prøvde å taue vogntog

    På E6 før avkjøringen til Svinesundparken har to utenlandske vogntog blitt stoppet av politiet i kveld. Det ene vogntoget skal ha prøvd å taue den andre som har stoppet på grunn av motorhavari. Tungberger er bestilt. Situasjonen skjedde i sydgående retning.