NRK Meny
Normal

Kvisvik tilbake til FFK som hjelpetrener

Egentlig skal Raymond Kvisvik primært hjelpe klubben i den offensive delen av spillet. Men FFK håper også å kunne dra nytte av humøret hans.

Raymond Kvisvik runder Aalesunds Joakim Austnes under søndagens tippeliga kamp mellom Fredrikstad og Aalsesund.

Raymond Kvisvik var en viktig brikke i FFK-laget som var blant landets beste for ti år siden. Nå er han tilbake som en av trenerne.

Foto: Thomas Andersen / SCANPIX

Fredrikstad Fotballklubb skriver på sine hjemmesider at Raymond Kvisvik skal være en del av trenerteamet i klubben ut sesongen.

– Han har offensive ferdigheter som gjør at han kan hjelpe oss både i det å avslutte, men også i det å skape sjanser, sier FFKs sportssjef Joacim Heier til NRK.

Kvisvik er fra Greåker mellom Sarpsborg og Fredrikstad, og spilte i klubben fra 2005 til 2009. Da var han en del av stammen i laget som både tok sølv i serien og som vant cupen.

Til klubb som sliter

Nå sliter imidlertid Fredrikstad Fotballklubb og ligger helt sist i fotballens 1. divisjon.

Laget har kun én seier på tolv kamper, og står i akutt fare for å rykke ned dersom de ikke klarer å snu trenden.

Laster innhold, vennligst vent..

Og med tidvis tung stemning i og rundt klubben, håper FFK at Kvisviks personlighet også kan bidra positivt.

– Han har godt humør og glimt i øyet. Han vil være positiv på gruppa for stemningen og for gruppedynamikken, sier Heier.

Blir hjelpetrener

Kvisviks engasjement vil ikke være noen fulltidsjobb. Han skal etter planen være sammen med laget som en hjelpetrener en til to ganger i uka, enten på treninger eller på kamper.

At de nå får inn en som var med sist FFK var på topp sportslig, tror Heier kan være positivt.

– Det er nok mange i Fredrikstad som synes det er positivt at vi tar med gamle helter. Samtidig vet vi at det er resultatene som teller mest. Folk går nok ikke på kamp for å se Raymond, men om han påvirker resultatene positivt, så kommer det nok også flere folk på kamp, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Trusler mot politiet

    En beruset 30-åring ble kjørt i arresten på grunn av ordensforstyrrelser i Halden sentrum i natt, samt sjikanering og trusler mot politiet. Mannen blir anmeldt.

  • Unge festdeltakere

    Politiet i Fredrikstad avslutter en fest på en privat adresse i sentrum i natt på grunn av mye bråk. I følge politiet var deltakerne veldig unge.