Kvinne (18) utsatt for voldtektsforsøk

Politiet bekrefter at en 18 år gammel jente skal ha blitt utsatt for et voldtektsforsøk på Gatebil på Rudskogen i natt.

Gatebil 2014 med

Kvinnen skal ha blitt utsatt for et voldtektsforsøk like etter midnatt.

Foto: Victoria Ose/NRK

Ifølge innsatsleder Arne Knoff Næss i Østfold-politiet skal episoden ha skjedd på et av festivalområdene på Rudskogen rundt midnatt.

– Det er en 18 år gammel jente fra Vestlandet som ble utsatt for seksuell trakassering, eller et voldtektsforsøk i natt. Forholdet er anmeldt og jenta har blitt tatt hånd om av helsepersonell, sier han til NRK.

Innsatslederen understreker at det ikke skal dreie seg om fullbyrdet voldtekt.

Sarpsborg Arbeiderblad har snakket med leder for overgrepsmottaket i Østfold Ann Helen Lomsdalen. Hun bekrefter til avisen at de har hadde kontakt med jenta i 03-tiden natt.

Lomsdalen mener situasjonen blir vanskeliggjort av at kvinnen er fra Vestlandet.

– Hadde jenta kommet fra Østfold, kunne hun reist hjem til trygge omgivelser. Nå må hun tilbake til Rudskogen. Heldigvis har de frivillige vakter som tar seg godt av henne, men det er likevel tøft for jenta, sier hun til avisen.

Gjerningsmannen skal være ukjent.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Dårlig brannsikring gir gebyr

    Rådmann i Sarpsborg vil gi et tømrerfirma et overtredelsesgebyr på kr 140 000 for å ha oppført en brannvegg som ikke hadde tilstrekkelig motstand mot brann. Byggearbeidene ble stanset fordi kommunen mente feil og mangler var så alvorlige at de kunne bety fare for liv og helse. Lederen firmaet som nå er konkurs, Sherko Tagaran sier til NRK at han ikke har skyld i feilene fordi han kun har fulgt tegningen fra eier og arkitekt

  • Tiltalt for trusler ved flystasjon

    Kledd med kamuflasjefarget hette og med en våpenkopi synlig i bilen skal en 22 år gammel trønder ha kjørt forbi sperringer ved Rygge flystasjon i september i år. Nå er han tiltalt for trusler og for å ha brutt militær straffelov. Ifølge tiltalen skal han ha skremt to vaktsoldater som stod i adgangskontrollen ved flystasjonen