NRK Meny
Normal

Kvinne tilsto drap i Fredrikstad

En 28 år gammel kvinne har tilstått å ha drept en 75 år gammel kvinne i Fredrikstad.

Drap i Fredrikstad

En 75 år gammel kvinne ble funnet drept i denne leiligheten i Fredrikstad mandag kveld.

Foto: Jørgen Gangstøe / NRK

Drap i Fredrikstad

Politiet har gjort flere tekniske funn i leiligheten.

Foto: Vidar Tangerud / NRK
Drap i Fredrikstad

Politiet har gått gjennom leiligheten for å sikre tekniske spor fra drapet.

Foto: Jørgen Gangstøe / NRK

Den 75 år gammel kvinnen ble funnet død i en leilighet i St. Josefs gate like ved Sykehuset Østfold i Fredrikstad i 20-tiden mandag kveld.

Politiet tror drapet skjedde søndag kveld, men ønsker ikke å si hva som førte til at det tok minst ett døgn før 75-åringen ble funnet.

Leieboer i leiligheten over 75-åringen

Ivar Prestbakken, etterforskningsleder i Fredrikstad-politiet, opplyser til NRK tirsdag ettermiddag at den 28 år gamle kvinnen har erkjent straffskyld og har samtykket til varetektsfengsling.

28-åringen og den drepte kvinnen er ikke i slekt. 28-åringen var leieboer og hadde nettopp flyttet inn i leiligheten over 75-åringen.

– Vi vil ikke gå ut med detaljer om motivet bak drapet på grunn av siktelsen og den videre etterforskningen. Men vi setter lit til forklaringen i og med at de øvrige opplysningene gir grunn til det, sier Prestbakken.

Østfold politidistrikt har iverksatt full teknisk og taktisk etterforsking og har brukt natt til 17. mai og dagen i dag til å sikre tekniske spor fra leiligheten. De har gjort en rekke beslag i leiligheten.

– Preget av hendelsen

Det vil trolig avholdes fengslingsmøte for 28-åringen onsdag. Kvinnen er foreløpig siktet for å ha forvoldt en annens død, opplyser politiet.

Den siktede kvinnen er kjent av politiet fra tidligere og pågripelsen skal ha skjedd uten dramatikk. Kvinnen ble pågrepet på Grand Hotel i Oslo.

– Den siktede 28-åringen har medvirket til å oppklare saken, og er selvsagt preget av hendelsen, sier Prestbakken.

Den siktede kvinnen skal bære tydelig preg av å være i psykisk ubalanse. 28-åringen ble tirsdag fraktet til sentralarresten til Østfold politidistrikt i Sarpsborg.

Tror ikke flere er involvert

Politiet ønsker ikke å gå inn på detaljer rundt drapet, men Prestbakken opplyser at de ikke har grunn til å tro at det var flere personer til stede i leiligheten da drapet skjedde.

Politiet tar sikte på å framstille kvinnen for varetektsfengsling på onsdag.

– Hun har ikke ønsket å la seg bistå av forsvarer under avhøret, men vil få oppnevnt en offentlig forsvarer til fengslingsmøtet. Vi håper det vil skje på onsdag, sier Prestbakken.

Onsdag håper politiet også at en foreløpig obduksjonsrapport er klar.

Kvinne funnet drept i Fredrikstad

Kvinnen ble sannsynligvis drept søndag, men først funnet mandag.

Foto: Vidar Tangerud / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Flere nyheter fra NRK Østfold

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stort underskudd for Norske Skog

    Norske Skog fikk et underskudd før skatt på 543 millioner kroner i andre kvartal. Netto rentebærende gjeld økte med 200 millioner kroner. Det skriver Dagens Næringsliv. Selskapet la i dag frem regnskapsrapporten for andre kvartal, et døgn før selskapets aksjonærer er kalt inn til ekstraordinær generalforsamling.

    Norske Skog, Skogn
    Foto: Eivind Aabakken/NRK