NRK Meny
Normal

Kvinne tilstår knivstikking

En kvinne i 20-årene har tilstått at hun knivstakk en jevnaldrende mann i Fredrikstad natt til mandag. Hendelsen skal ha skjedd da hun skulle kreve inn penger han skyldte henne.

En mann i 20-årene ble knivstukket i ryggen og armen i Fredrikstad natt til mandag.

Kvinnen som ble pågrepet etter hendelsen har nå tilstått forholdet, opplyser krimsjef i Fredrikstad, Geir Kristiansen.

Mannen ble fraktet til sykehus etter knivstikkingen, men skal ha det bra etter forholdene, og er blitt skrevet ut derfra.

Skulle kreve inn gjeld

Knivstikkingen skal ha skjedd i forbindelse med at kvinnen skulle kreve inn penger som den fornærmede skyldte henne.

– Kvinnen forklarer at hun oppsøkte den fornærmede fordi hun skulle gi han beskjed om at han fikk gjøre opp en mindre privat gjeld, forteller Geir Kristiansen.

Gutten på 16 år som ble pågrepet sammen med kvinnen er siktet for vold, men erkjenner ikke straffskyld.

Gutten og mannen skal ha havnet i et basketak med hverandre. Det var da kvinnen tok frem en mindre foldekniv, og påførte 20-åringen stikk i ryggen og armen.

– Vi ser veldig alvorlig på denne handlingen, både det å bære kniv på seg og ta den i bruk på en slik måte, sier Kristiansen til NRK.

En tredjeperson avhørt

16-åringen forklarer at han har vært i et basketak med den fornærmede, men at han ikke har hatt noe med knivstikkingen å gjøre.

– Vi regner saken som tilnærmet oppklart, så nå vil den bli sendt til jurist for avgjørelse, sier krimsjefen til NRK.

En tredje person er blitt avhørt i saken, og innrømmer å ha vært på stedet. Han skal imidlertid ha gått da basketaket oppstod.

– Er noen av personene knyttet til narkotikamiljøet?

– Det er noe vi må se litt nærmere på. Vi kjenner til noen av dem fra før, men jeg har ikke grunnlag for å betegne det som noe bestemt miljø, svarer Kristiansen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sarpsborg skal taksere igjen

    Sarpsborg kommune skal taksere alle eiendommene i kommunen på nytt. Bakgrunnen er å danne grunnlag for utregning av eiendomsskatt for 2020. Sarpsborg takserte sist i 2008. Arbeidet med å taksere på nytt starter i høst, og fortsetter ut over 2019.

  • – La barna lære å ferdes i trafikk

    – Ikke følg barna på skolen i dag! Det er beskjeden fra Paal-Gunnar Mathisen i Trygg Trafikk. Han mener det er mye bedre at barna får opplæring i å ferdes i trafikken, enn at de skal bli kjørt til døra. Trygg Trafikk ønsker å opprette såkalte HJERTE-soner rundt skolene, som skal gjøre det tryggere for alle