NRK Meny
Normal

Kvinne tilstår knivstikking

En kvinne i 20-årene har tilstått at hun knivstakk en jevnaldrende mann i Fredrikstad natt til mandag. Hendelsen skal ha skjedd da hun skulle kreve inn penger han skyldte henne.

En mann i 20-årene ble knivstukket i ryggen og armen i Fredrikstad natt til mandag.

Kvinnen som ble pågrepet etter hendelsen har nå tilstått forholdet, opplyser krimsjef i Fredrikstad, Geir Kristiansen.

Mannen ble fraktet til sykehus etter knivstikkingen, men skal ha det bra etter forholdene, og er blitt skrevet ut derfra.

Skulle kreve inn gjeld

Knivstikkingen skal ha skjedd i forbindelse med at kvinnen skulle kreve inn penger som den fornærmede skyldte henne.

– Kvinnen forklarer at hun oppsøkte den fornærmede fordi hun skulle gi han beskjed om at han fikk gjøre opp en mindre privat gjeld, forteller Geir Kristiansen.

Gutten på 16 år som ble pågrepet sammen med kvinnen er siktet for vold, men erkjenner ikke straffskyld.

Gutten og mannen skal ha havnet i et basketak med hverandre. Det var da kvinnen tok frem en mindre foldekniv, og påførte 20-åringen stikk i ryggen og armen.

– Vi ser veldig alvorlig på denne handlingen, både det å bære kniv på seg og ta den i bruk på en slik måte, sier Kristiansen til NRK.

En tredjeperson avhørt

16-åringen forklarer at han har vært i et basketak med den fornærmede, men at han ikke har hatt noe med knivstikkingen å gjøre.

– Vi regner saken som tilnærmet oppklart, så nå vil den bli sendt til jurist for avgjørelse, sier krimsjefen til NRK.

En tredje person er blitt avhørt i saken, og innrømmer å ha vært på stedet. Han skal imidlertid ha gått da basketaket oppstod.

– Er noen av personene knyttet til narkotikamiljøet?

– Det er noe vi må se litt nærmere på. Vi kjenner til noen av dem fra før, men jeg har ikke grunnlag for å betegne det som noe bestemt miljø, svarer Kristiansen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Vogntog skaper problemer

  Vogntog som ikke kommer seg videre skaper trafikkproblemer ved Remmen i Halden. Det er svært glatt i området. Bilførere står i lange køer, og slipper ikke frem.

  Glatte veier
  Foto: SHEMSI BUNJAKU / NRK
 • – La bilen stå

  Politiet oppfordrer alle som ikke må ut å kjøre om å la bilen stå. Det har vært mange ulykker relatert til det glatte føret i løpet av kvelden.

  Glatte veier
  Foto: SHEIMSI BUNJAKU / NRK