NRK Meny
Normal

Kvik-treneren klar for ny klubb

Ørjan Christiansen har blitt enig med Birkebeineren Fotball.

Ørjan Christiansen

Ørjan Christiansen forlater Kvik Halden til fordel for Birkebeineren.

Foto: Petter Jacobsen, kvikhalden.no

Vestlendingen som har trent Kvik/Halden opp fra 3. til 2. divisjon, har i dag blitt enig med 2. divisjonsklubben Birkebeineren om en to års kontrakt.

I tillegg til å bli hovedtrener i sin nye klubb, skal Christiansen ha ansvaret for klubbutvikling og være leder for et prosjekt klubben skal starte opp første kvartal 2013.

– Det er først og fremst den klubben som gjorde best inntrykk, og som klarte å presentere et opplegg som jeg hadde mest troen på og som virket tryggest. De har imponert voldsomt med beslutningsdyktigheten de har vist, sier Christiansen til NRK.no.

Tett samarbeid med toppklubber

34-åringen ansees som et stort trenertalent i Norge, og har tidligere i år takket nei til blant annet 1. divisjonslaget Alta. Treneren skjønner at folk kan bli overrasket over valget hans.

– Det er en liten klubb, som er lite kjent, men Birkebeineren er den tredje beste klubben i en sterkt voksende fotballregion, og selv om det har vært klubber på et høyere nivå inne i bildet, så var det helt andre faktorer som ble utslagsgivende denne gang, sier han.

Birkebeineren endte som nummer fire i sin 2. divisjonsavdeling i år. Klubben kommer fra Nedre Eiker utenfor Drammen og har Strømsgodset og Mjøndalen som nærmeste naboer.

– Det er ikke noen hemmelighet at IBK har et tett samarbeid med både Strømsgodset, Mjøndalen og FC København, så det er veldig mye spennende impulser og kompetanse å hente.

Vil forhøre seg om Kvik-spillere

Ørjan Christiansen sier at tiden i Halden har vært fantastisk og lærerik, og at han i samarbeid med klubben har bygget et godt fundament i Halden.

Han legger også til at det kan bli aktuelt å hente spillere fra gamleklubben, der flere spillere står uten kontrakt etter denne sesongen.

– Noen navn vil vi definitivt snakke med, men samtidig står Kvik Halden veldig nært hjertet mitt, så man skal trå varsomt her for å ikke ødelegge noe forhold oss imellom. Vi vil spille med åpne kort, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Ingrid Willoch er død

  Høyrepolitiker Ingrid Willoch er død. Det skriver Fredriksstad Blad. Willoch satt på Stortinget fra 1981 til 1993, og har vært vareordfører i Fredrikstad

  Ingrid Willoch var gift med Georg Apenes som døde i fjor.

  Ingrid Willoch
  Foto: Anne Ognedal / NRK
 • Østfoldbanen minst populær i Norge

  Pendlertogene fra Oslo til Ski, Moss og Mysen er de minst populære toglinjene i landet, viser en ny kundeundersøkelse NSB har gjort. Aftenposten skriver at de tre linjene på Østfoldbanen fikk desidert lavest poengsum.

  Kaos på Østfoldbanen
  Foto: Stephan Reis