NRK Meny
Normal

– Vi får ta ut Rosenborg, så får vi hjemmekampen vår

Kvik Halden slo ut Fredrikstad i cupens andre runde. I dag reiser de til Trondheim i jakten på en ny bombe.

Ørjan Christiansen på Kvik Halden-FFK

Ørjan Christiansen dirigerte sine tropper videre til tredje runde i NM. Klarer han å ta laget sitt til nok en triumf i Trondheim?

Foto: Petter Jacobsen, kvikhalden.no

Kvik

Kvik-spillerne kunne slippe jubelen løs etter å ha avgjort mot FFK. I dag skal de til Trondheims storstue.

Foto: Bjørn Ruud / NRK

– Vi gleder oss veldig til å reise til Trondheim og storstua til Rosenborg. Det er ikke sikkert det kommer flere slike anledninger hverken for trenere eller spillere til å spille å Lerkendal igjen, så dette er en historisk kamp uansett hvordan det går, sier han Kvik-Haldens trener, Ørjan Christiansen til NRK.no.

Men det at 2. divisjonslaget fra Halden ble satt opp med bortekamp i den tredje cuprunden falt ikke i god smak da oppsettet kom.

– Det er noe som skurrer når vi blir satt opp med en slik bortekamp. Det lille overskuddet vi satt igjen med etter FFK-kampen forsvant jo i flybilletter. Vi får bare bruke dette som en motivasjon om at forbundet ønsker å få Kvik ut av cupen. Vi får ta ut Rosenborg, så får vi hjemmekampen vår, sier han.

SE VIDEO: Kvik sendte FFK ut av cupen med en «straffebom»...

Sjekk straffen til Jonas Olsen som spiller for Kvik Halden her.

Alle trodde Jonas Olsen bommet - men så gikk ballen i mål.

LES OGSÅ:

Vil kopiere Follo fra 2010

Laget setter seg på flyet i formiddag for å møte det Kvik-treneren kaller Norges beste lag.

– Det blir David mot Goliat igjen. Denne gangen er det mot det som er Norges beste lag og fotballklubb. Vi har alt å vinne. Det er også litt av inngangen vår – på lik linje som mot Fredrikstad. Vi har ingen ting å frykte, sier han.

I 2010 gikk andredivisjonslaget Follo sensasjonelt til en finale i NM. Christiansen utelukker ikke at Halden-laget er gode nok til å kopiere det.

– Det kan definitivt skje. Det er ikke så stor forskjell mellom 2. divisjon og eliteserie i enkeltkamper. Det er mange gode lag i andredivisjon og historien har vist at det er mulig.

LES OGSÅ:

Slipper trolig å møte Ivers

Rosenborgs Steffen Iversen i duell med Odds Fredrik Semb Berge.

Rosenborgs Steffen Iversen i duell med Odds Fredrik Semb Berge.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Rosenborg-spiller Steffen Iversen står trolig over cupkampen etter å ha blitt skadet under en tur i svømmebassenget.

Veteranen fikk et kutt i stortåa da Rosenborg-laget hadde en restitusjonsøkt under forrige ukes treningsleir i svenske Halmstad.

Selv skylder Iversen på en skarp flis ved bassengkanten. Skaden skal ha skjedd da flere spillere skulle svømme om kapp, og Iversen traff noe skarpt da han skulle sparke fra.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Biskopen håper på friske penger

  Biskopen i Borg, Atle Sommerfeldt, er svært fornøyd med at kulturministeren sier det er et statlig ansvar å ta vare på landets steinkirker. Det er i dag et tjuetalls steinkirker fra middelalderen som fortsatt er i bruk i Borg bispedømme, 16 av dem i Østfold. Statsråd Trine Skei Grande sier dette blir et tema i høstens forhandlinger om statsbudsjett.

  Rakkestad kirke
  Foto: Pål Andersen
 • Smuglet 1000 liter øl

  Tollerne på Ørje tok stoppet i helga en tungt lastet varebil som kom over grensa ved Bjørkebekk. Bilen ble kjørt av en polsk mann, og var lastet med drøye 1000 liter øl og nærmere 170 liter brennevin, det vil si at mannen prøvde å unndra nesten 130.000 kroner i avgifter.

  Han ble hentet av politiet og satt i arrest.