Normal

Kvik Halden jubler for Fredrikstad i cupen

Joacim Heier reddet straffe da Kvik Halden sendte Fredrikstad ut av cupen for tre år siden. Nå er han daglig leder i klubben og gleder seg til å møte 1. divisjonslaget igjen.

Joacim Heier redder straffe fra FFK

Joacim Heier reddet én straffe da Kvik Halden sendte FFK ut av cupens andre runde i 2012.

Foto: NRK

– Dette ble mottatt med jubel. Vi satt og trykket «oppdater» på hjemmesidene til fotballforbundet da klokken bikket 14. Vi er absolutt veldig fornøyd med dette, sier daglig leder Joacim Heier i Kvik Halden.

Datoen er 9. mai 2012. Fredrikstad klarte bare 1–1 i ordinær tid i bortekampen mot Kvik Halden i andre runde i cupen.

I ekstraomgangene scoret de to lagene ett mål hver, og kampen skulle dermed avgjøres på straffer.

– Gode muligheter

Joachim Heier sto i mål for hjemmelaget og reddet ett av Fredrikstads forsøk. Christoffer Solheim scoret på Kviks femte og avgjørende straffe, og sendte FFK ut av cupen.

– Det er en av grunnene til at det var gøy å få Fredrikstad igjen. Vi ønsket oss en motstander som kunne trekke en del tilskuere til Halden stadion, og skape litt interesse og en fest. En annen ting er at vi ønsket oss et lag vi kan slå ut på en god dag, sier Heier til NRK.

– Sånn sett var det ikke noe bedre alternativ enn Fredrikstad. Hadde vi fått et storlag fra eliteserien hadde det blitt tøft å vinne kampen. Men en motstander fra 1. divisjon, lokaloppgjør, litt nerver, men lave skuldre på hjemmelaget, så er det gode muligheter for at vi kan komme oss videre, legger han til.

Kampen mellom Kvik Halden og Fredrikstad spilles onsdag 6. mai klokken 18.00. Sarpsborg 08 skal spille borte mot Grorud 7. mai klokken 18.00.

Se høydepunktene og straffesparkkonkurransen fra 2012 her:

Video a3f709d6-1750-4d0c-9938-429edb85cbac.jpg

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Pause på Lerkendal

    RBK åpnet i høyt tempo de første minuttene, men Sarpsborg var tålmodige og jobbet seg inn i kampen. Gjestene har siden hatt god kontroll og leder fortjent når lagene tar en pause fra regnværet på Lerkendal.

  • 0-1 til S08

    Sarpsborg 08s Patrick Mortensen står for det første målet i kveldens eliteseriekamp mot Rosenborg på Lerkendal.