NRK Meny
Normal

Kvik Halden i minus

Kvik Halden gikk en halv million i minus i fjor, og mangler både fullt styre og daglig leder.

Kvik Halden - Ull/Kisa

SPORTSLIG KURANT - MEN ØKONOMIEN SKRANTER. Kvik Halden lå lenge an til opprykk fra 2. divisjon i 2011, men klarte verken opprykk eller å gå i pluss i regnskapet.

Foto: Siw Mariann Strømbeck/NRK

Kvik Halden spiller i 2. divisjon, og endte på en respektabel femteplass i 2011 etter å ha ledet divisjonen på vårparten i en lang periode.

Men om det sportslige har vært brukbart, og krydret ekstra av at den tidligere Moss-, Brann- og FFK-spilleren Raymond Kvisvik under 2011-sesongen spilte for Kvik Halden, har det økonomisk ikke gått godt for klubben.

På genereralforsamlingen i uka som gikk ble det opplyst om et bokførte underskudd på 539.849 kroner for 2011.

Klubbens langsiktige gjeld er på 3,8 millioner kroner, og den kortsiktige gjelden er på 686.799 kroner, skriver Halden Arbeiderblad.

Les også:

Får ikke styremedlemmer

Underveis er det i følge Halden Arbeiderblad forgjeves forsøkt skaffet styremedlemmer, men samtlige spurte har takket nei.

Et interimstyre bestående av fire personer ble valgt, og leder klubben mens valgkomiteen jakter på potensielle styrekandidater.

Heller ikke daglig leder har klubben fått på plass.

Tidligere spiller tar ansvar

En som tok ansvar, og lot seg verve til lederoppgaven i interimstyret, er den tidligere Kvik Halden-spilleren Morten Olsen.

- Det er en anstrengt økonomisk situasjon. Klubben har mange utfordringer foran seg, men jeg skal gjøre det jeg kan for å løse dem, sier Olsen til Halden Arbeiderblad.

Olsen, som også har fartstid som vararepresentant for Arbeiderpartiet på Stortinget i to perioder, topptillitsvalgt i Posten og er utdannet innen endringsorientert ledelse, vil ikke kalle klubbens situasjon for "krise".

- Nei, det er ikke krise, men det er store utfordringer. Vi trenger flere tillitspersoner som kan være med å dra lasset for at det organisatoriske skal fungere bra nok, sier Olsen.

Vil ha mer optimisme

Morten Olsen ønsker seg Rød/hvit fest på stadion i årets første hjemmekamp mot Asker, og det må gjerne gjøres med ekte haldensk opptog.

- Jeg vil gjøre det til en dag for hele klubben. Jeg ønsker meg en samling et sted først, med presentasjon av a-laget og lignende, og så vil jeg at hele klubben skal gå i samlet flokk til stadion. Det er viktig å skape blest om kampene våre, sier Olsen til Halden Arbeiderblad.

Kvik håper å trekke flere til hjemmearenaen enn foregående år.

De fleste hjemmekampene går på søndager, og Kvik Halden tror en dobling av billletinntektene er realistisk for 2012-sesongen.

I 2011 tok klubben inn 424.540 kroner i billettinntekter, mens for 2012 budsjetteres det med 800.000 kroner.

Sponsorbudsjettet økes fra 1,6 millioner i regnskapsførte inntekter for 2011 til 2,4 millioner kroner i budsjettet for 2012.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Trafikkaos i Fredrikstad

    Det er store trafikale problemer i Fredrikstad fordi Værstebrua har kilt seg i åpen stilling. Politiet skriver på Twitter at de er på vei til stedet.

  • Mann anmeldt etter E6-ulykke

    Føreren av bilen som kolliderte på E6 i Rygge, en mann i 40 årene, er anmeldt for kjøring i ruspåvirket tilstand, skriver politiet på Twitter. Mannen er også anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort. Føreren fremstår som uskadd, opplyser politiet.