NRK Meny
Normal

Kvelden da Mathea IKKE ville sove

Med kona på nattevakt ble det pappa Rolf-Ivar Buerengens jobb å få barna i seng. Det ble en tålmodighetsprøve...

Alle småbarnsforeldre kjenner vel til denne? Men en kveld da pappa skulle legge tre år gamle Mathea (og to barn til, på seks og åtte år) tok det MYE lenger tid enn vanlig.

Hvor lang tid tar det for deg å få lagt treåringen?

– Intensjonen var egentlig at jeg skulle starte i god tid med å legge ungene, sier Rolv-Ivar Buerengen fra Moss. Kona hadde nattevakt-skiftet, og Rolf-Ivar hadde tre barn på tre, seks og åtte å få lagt for kvelden.

Noe han beskriver som «å løpe rundt som en blekksprut». Og det er på vanlige kvelder.

Men denne gangen hadde yngstejenta Mathea (3) helt andre planer. Rolf-Ivar filmet, redigerte en halvannet minutt lang video og postet den på Facebook.

Mange kjenner seg nok igjen her, tror pappa.

– Vi jobber jo med å få henne til å sove i egen seng, sier Rolf-Ivar om yngstejenta Mathea. Så jeg skulle se om det er noen fremdrift, tenkte det tar vel en 5–6 forsøk.

Særlig.

– Heldigvis var dette en unntakssituasjon. Mathea er vanligvis veldig lydhør til en treåring å være. Men her tok galgenhumoren over etter hvert. Vi holdt på i to og en halv time, eller noe sånt, rotsetter Rolf-Ivar.

– Hun var vel kanskje hakket trøttere dagen etter en hun pleier å være. Det gikk lettere å legge henne dagen etter. Heldigvis.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Minnefondet vokser raskt

  Så langt er det kommet inn over 400.000 kroner til Vibeke Skofteruds minnefond. – Familien er helt målløse over hvor mye penger som har kommet inn, sier familiens talsperson Pål Tømmerhoel til Smaalenenes Avis. Fondet ble opprettet etter at skistjernen Vibeke Skofterud omkom i en vannskuterulykke ved Arendal i sommer.

  Mesternes mester
  Foto: Roy Darvik
 • 40 prosent flere oppdrag

  Redningsselskapet har hatt rekordmange oppdrag i Oslofjorden i sommer. Ifølge Redningsselskapets egen statistikk økte antall oppdrag i landet med 17 prosent. I Østfold, Vestfold og Telemark økte antall oppdrag med nesten 40 prosent. Skipper Svein Åge Olsen på «RS Horn Rescue» i Hvaler sier han ikke kjenner statistikken, men det har helt klart vært mer å gjøre i sommer.

  Horn Rescue hjelper seilbåt
  Foto: Redningsselskapet