Kvelden da Mathea IKKE ville sove

Med kona på nattevakt ble det pappa Rolf-Ivar Buerengens jobb å få barna i seng. Det ble en tålmodighetsprøve...

Alle småbarnsforeldre kjenner vel til denne? Men en kveld da pappa skulle legge tre år gamle Mathea (og to barn til, på seks og åtte år) tok det MYE lenger tid enn vanlig.

Hvor lang tid tar det for deg å få lagt treåringen?

– Intensjonen var egentlig at jeg skulle starte i god tid med å legge ungene, sier Rolv-Ivar Buerengen fra Moss. Kona hadde nattevakt-skiftet, og Rolf-Ivar hadde tre barn på tre, seks og åtte å få lagt for kvelden.

Noe han beskriver som «å løpe rundt som en blekksprut». Og det er på vanlige kvelder.

Men denne gangen hadde yngstejenta Mathea (3) helt andre planer. Rolf-Ivar filmet, redigerte en halvannet minutt lang video og postet den på Facebook.

Mange kjenner seg nok igjen her, tror pappa.

– Vi jobber jo med å få henne til å sove i egen seng, sier Rolf-Ivar om yngstejenta Mathea. Så jeg skulle se om det er noen fremdrift, tenkte det tar vel en 5–6 forsøk.

Særlig.

– Heldigvis var dette en unntakssituasjon. Mathea er vanligvis veldig lydhør til en treåring å være. Men her tok galgenhumoren over etter hvert. Vi holdt på i to og en halv time, eller noe sånt, rotsetter Rolf-Ivar.

– Hun var vel kanskje hakket trøttere dagen etter en hun pleier å være. Det gikk lettere å legge henne dagen etter. Heldigvis.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Operaen kan vinne publikumspris

    Norsk Publikumsutvikling har nominert Opera Østfold til en publikumspris. Operasjef Pål Scott Hagen sier de er nominert for aktivitetene de har utenfor de store opera-oppsetningene på Fredriksten festning, slik som pubkvelder, konserter på frivillighetssentraler og lignende.

  • Uhell ved Mosseporten

    Et trafikkuhell på av- og påkjøringen ved E6 kryss 14 Mosseporten retning sørover påvirker trafikken. Det er mulig å passere, ifølge Vegtrafikksentralen.