NRK Meny
Normal

Kværneng bekrefter siktelse

Styreleder Frode Kværneng i FFK Sport AS innrømmer at han er siktet i den såkalte Piiroja-saken.

Frode Kværneng

Frode Kværneng sier han ikke ble overrasket da han fikk vite at han var siktet i den såkalte Piiroja-saken.

Foto: Martin Tangen Schmidt / NRK

Tidligere har det vært kjent at Raio Piiroja, de to tidligere lederne i Fredrikstad Fotballklubb Bjørn Jensen og Morgan Andersen samt to ikke navngitte personer er siktet i saken. Det samme er også FFK og FFK Sport ASA.

Nå bekrefter Kværneng at han også er siktet.

– Jeg snakket med politiadvokaten på morgenen, og jeg har status som siktet, sier han.

– Jeg innser alvoret i situasjonen, men på den andre siden forholder jeg meg rasjonelt til at det er status nå.

LES OGSÅ:

Aksjonerte på stadion forrige uke

Raio Piiroja beslag

Politiet har tidligere gjennomført en razzia på Fredrikstad stadion.

Foto: Varfjell, Fredrik / Scanpix

– Jeg er ikke overrasket over siktelsen. Jeg satt i en rolle i 2004 da Raio kom, som gjør at jeg er en person som har vært i avhør. Siktelsesstatusen skyldes at de ønsker tilgang til informasjon som jeg sitter på, blant annet e-post og dokumenter. Det har de fått. Men for at de skulle få det, så måtte jeg få status som siktet, forklarer Kværneng.

I forrige uke beslagla politiet flere dokumenter på Fredrikstad stadion. Tidligere har etterforskningen vært konsentrert rundt den mye omtalte skattesaken mot Raio Piiroja, men etter nye funn politiet har gjort, har de nå utvidet undersøkelsene til å gjelde flere spillere, og kontrakter.

– Det er ikke lenger bare hans avtale vi ser på, vi har også sette nærmere på kontrakter som klubben har inngått med andre spillere, sa politiadvokat Kåre Solvoll til VG.

– Vi har nå begynt å se på saker som går helt tilbake til 2004, hvor den første Piiroja-kontrakten ble inngått.

LES OGSÅ:

Mistenker skatteunndragelse

Raio Piiroja skal ha fått under 600.000 kroner i årslønn i perioden han spilte for Fredrikstad, til tross for at han var en av klubbens største profiler. Samtidig betalte FFK en million kroner i året til et agentbyrå i Estland som betaling for speideroppdrag.

Politiet mener dette skal ha vært et forsøk på skatteunndragelse.

Skattemyndighetene har sammenlignet utbetalinger fra FFK Sport AS med kontoutskriftene til Sport & Net Grupp, Piirojas tidligere klubb Flora Tallinn og spilleren selv.

De mener at det fremgår at deler av overføringene fra FFK Sport AS har gått via kontoen til FC Flora Tallinn og havnet på kontoen til Piiroja etter kort tid.

Kemneren i Fredrikstad tok også arrest i Piirojas millioneiendom i Fredrikstad, men har nå fått lov til å selge eneboligen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kontroll på skogbrann

    Brannvesenet i Fredrikstad har kontroll på en lyng- og skogbrann på Vikane. Fredag formiddag fikk brannvesenet melding om at det brant i et ca. ett mål stort område ved Sareptaveien. Alarmsentral Brann Øst advarer mot stor skogbrannfare.

  • Trafikkuhell på E6 ved Solli

    Det er kødannelse på E6 ved Solli. Årsaken er et trafikkuhell i sørgående retning. Nødetatene er på vei.