NRK Meny

Kutter rekekvoten

Rekekvoten for Nordsjøen og Skagerak reduseres med ti prosent. Det melder Nærings- og fiskeridepartementet. De følger dermed havforskernes råd om å redusere kvoten til rundt 13.700 tonn reker.

- Jeg har stor forståelse for at det skaper problemer for fiskerne når kvotene endres midt i sesongen, men dette var den eneste forsvarlige løsningen, sier fiskeriminister Per Sandberg.

REKEFISKE
Foto: Tore Meek / NTB scanpix

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Trøbbel for hustransport

    I Elingårdsveien i Fredrikstad har det oppstod tproblemer i forbindelse med transport av et hus. Det jobbes febrilskt på stedet for å løse problemet og en patrulje på vei for å se om de kan bistå, melder politiet på Twitter.

  • Knuste moskévindu

    Rett før klokken 03:00 i natt fikk politiet i Sarpsborg melding om et knust vindu i en moské. To menn i 20-årene ble innhentet av politiet, og en av de fortalte at kameraten hans hadde hoppet inn i det store vinduet, og at det derfor hadde blitt knust. Politiet tror på forklaring, og at det var rølpete oppførsel som forårsaket hendelsen. Operasjonsleder ved Politiet Øst, Gisle Sveen, sier at de tror på forklaringen, og at det var helt tilfeldig vindusvalg.