NRK Meny
Normal

Kutter ikke intensivstudier

Høgskolen i Østfold snur, og vil ikke legge ned spesialutdanningen av sykepleiere.

I en pressemelding fra Høgskolen i Østfold opplyses det at skolen ønsker å videreføre videreutdanningene innen anestesi-, operasjon-, og intensivsykepleie.

– I år er det imidlertid bare økonomi til å ta inn studenter til utdanningen for intensivsykepleiere, sier studiedirektør Beth Linde.

Flere politikere engasjerte seg i saken etter at kuttplanene ble kjent.

Skulle spørre ministeren

- Jeg syns det særlig er dumt fordi man ikke ser dette i et litt lengre tidsperspektiv. Utdanningen er liten og smal, men i samfunnsmessig sammenheng uhyre viktig, sa Høyres gruppeleder i fylkestinget, Ingjerd Schou, til NRK Østfold da.

Stortingsrepresentant fra Høyre, Martin Engeset, hadde planlagt å ta opp saken med helse- og omsorgsministeren i neste spørretime.

Grunnen til at Høgskolen i Østfold ønsket å legge ned, var at behovet for utdanningen var mindre etter en omorganisering i Sykehuset Østfold.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Nekter å betale for ubrukt plass

    Kevin Sivertsen fra Halden sa fra seg sin studieplass i Trondheim seks dager for sent, og må betale nesten 50 000 kroner i avgift til Høyskolen Kristiania i Trondheim. Sivertsen nekter å betale skolepengene på 50.000 til skolen, og saken kan havne i retten.

  • – Trist for demokratiet

    Stortingsrepresentant Ulf Leirstein i Frp mener at Sylvi Listhaug er utsatt for en heksejakt som mangler historisk sidestykke. Han tror likevel at Listhaug ved å trekke seg vil styrke regjeringssamarbeidet. Hun påtar seg mer ansvar enn det hun har, mener Leirstein.

    Ulf Leirstein
    Foto: Stian Pedersen / NRK