NRK Meny
Normal

NRK Østfold må kutte stillinger

NRK Østfold må redusere staben med 2,7 årsverk i forbindelse med at toppledelsen i NRK har vedtatt kutt i hele Distriktsdivisjonen.

NRK Østfold

Det blir færre ansatte i NRK Østfold i løpet av 2015.

Foto: Remi Drageset / NRK

Totalt skal Distriktsdivisjonen i NRK reduseres med rundt 40 årsverk, sju av de 15 distriktsredaksjonene får kutt. Det er kringkastingssjefens ledergruppe som i går vedtok kuttene etter flere måneders arbeide.

– Dette skjer som en konsekvens av Stortingets vedtak om lisens de siste to årene, sier distriktsredaktør Grete Ruud i NRK Østfold.

Grete Ruud - distriktsredaktør ved NRK Østfold.

Distriktsredaktør i NRK Østfold, Grete Ruud.

Foto: Nina Didriksen / NRK

Hele NRK skal redusere bemanningen med rundt 300 årsverk i løpet av 2014 og 2015. For NRK Østfold blir det 2,7 årsverk, ett årsverk er allerede fjernet i administrasjonen.

Se over organiseringen

Distriktsredaktøren sier at NRK Østfold nå må gå gjennom hvordan de jobber.

– Vi må tegne et nytt organisasjonskart. Vi må prioritere sterkere hva vi vil bidra med når det gjelder vårt regionale oppdrag, sier Ruud.

– Vi har helt klare føringer på å prioritere nett og mobil, for det er dit brukerne går. Men vi skal selvfølgelig holde stand på radio og tv. Ambisjonen i kuttene er at de ikke skal gå ut over publikum, de skal ikke merke at vi blir dårligere, forklarer distriktsredaktøren.

Frykter det vil merkes

– Det er den verste løsningen som nå blir valgt med 2,7 årsverk i produksjonen og et årsverk i administrasjonen. Det er såpass mye at det vil merkes, mener leder for en av arbeidstakerorganisasjonene i NRK Østfold, Heidi Gomnæs i NRKJ.

– Det vi frykter mest er at det skal gå ut over kvaliteten på det vi leverer, sier hun videre.

– Det vi må jobbe for er å finne frivillige løsninger her. Vi håper jo i det lengste at ingen blir sagt opp, sier Gomnæs om prosessen som fagforeningen og ledelsen går inn i nå.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vil ha østersdugnad langs kysten

    Tusenvis av oss ble med for å rense strendene for søppel, nå vil Oslofjordens Friluftsråd ha folk til å plukke stillehavsøsters. Arten har etablert seg med rekordfart langs hele Østfoldkysten. Friluftsrådets direktør Rune Svensson håper folk stiller opp på denne ryddeaksjonen også.

    Hånd med stillehavsøsters
    Foto: Trausti Sigurdsson
  • Prøvde å smugle butikkinnredning

    En estlender ble i går ettermiddag stanset med 17 kolli med butikkinnredning på vei inn i landet over Ørje. Innredningen skulle videre til et firma, opplyser sekssjonssjef Gro Lene Gundelsby ved Ørje tollsted til NRK. Varene er deponert, slik at firmaet kan hente de senere hvis det blir klart at de har handlet i god tro. Sjåføren må betale et forelegg på 25.000 kroner, opplyser politiet til Smaalenenes Avis.