NRK Meny
Normal

NRK Østfold må kutte stillinger

NRK Østfold må redusere staben med 2,7 årsverk i forbindelse med at toppledelsen i NRK har vedtatt kutt i hele Distriktsdivisjonen.

NRK Østfold

Det blir færre ansatte i NRK Østfold i løpet av 2015.

Foto: Remi Drageset / NRK

Totalt skal Distriktsdivisjonen i NRK reduseres med rundt 40 årsverk, sju av de 15 distriktsredaksjonene får kutt. Det er kringkastingssjefens ledergruppe som i går vedtok kuttene etter flere måneders arbeide.

– Dette skjer som en konsekvens av Stortingets vedtak om lisens de siste to årene, sier distriktsredaktør Grete Ruud i NRK Østfold.

Grete Ruud - distriktsredaktør ved NRK Østfold.

Distriktsredaktør i NRK Østfold, Grete Ruud.

Foto: Nina Didriksen / NRK

Hele NRK skal redusere bemanningen med rundt 300 årsverk i løpet av 2014 og 2015. For NRK Østfold blir det 2,7 årsverk, ett årsverk er allerede fjernet i administrasjonen.

Se over organiseringen

Distriktsredaktøren sier at NRK Østfold nå må gå gjennom hvordan de jobber.

– Vi må tegne et nytt organisasjonskart. Vi må prioritere sterkere hva vi vil bidra med når det gjelder vårt regionale oppdrag, sier Ruud.

– Vi har helt klare føringer på å prioritere nett og mobil, for det er dit brukerne går. Men vi skal selvfølgelig holde stand på radio og tv. Ambisjonen i kuttene er at de ikke skal gå ut over publikum, de skal ikke merke at vi blir dårligere, forklarer distriktsredaktøren.

Frykter det vil merkes

– Det er den verste løsningen som nå blir valgt med 2,7 årsverk i produksjonen og et årsverk i administrasjonen. Det er såpass mye at det vil merkes, mener leder for en av arbeidstakerorganisasjonene i NRK Østfold, Heidi Gomnæs i NRKJ.

– Det vi frykter mest er at det skal gå ut over kvaliteten på det vi leverer, sier hun videre.

– Det vi må jobbe for er å finne frivillige løsninger her. Vi håper jo i det lengste at ingen blir sagt opp, sier Gomnæs om prosessen som fagforeningen og ledelsen går inn i nå.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Glatte veier i Østfold

    Flere bilister og politiet melder om svært glatte veier flere steder i Østfold. En innringer til NRK forteller at selv om det er flere plussgrader ute, er det enkelte partier som er svært glatte fordi veibanen er kald. Vær ekstra oppmerksom!

  • Deler ut aktivitetspenger

    47 skoler i Østfold får til sammen 3,8 millioner kroner for å videreføre "Røre-prosjektet" fra Østfoldhelsa. Pengene skal blant annet brukes til frokosttilbud og til å skape mer fysisk aktivitet i skoletiden.