NRK Meny
Normal

Kunne juble på hjemmebane igjen

To seire på rad for FFK etter en neglebitersk avslutning på kveldens kamp mot Jerv. – Vi må begynne å punktere kampene, sier trener Arne Erlandsen.

FFK-Jerv
Foto: Rune Fredriksen / NRK

Seks poeng på to kamper. Sjelden kost for FFK i årets 1. divisjonssesong, men etter at Henrik Kjelsrud Johansen fikk satt ballen i mål i møljespill etter et hjørnespark i det 67. minutt var ble det en etterlengtet hjemmeseier på stadion.

FFK Kjelsrud Johansen

Henrik Kjelsrud Johansen i jubelfart mot hjørneflagget etter å ha satt inn kampens eneste mål.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

Fem minutter tidligere fikk Kjelsrud Johansen gult kort for å ha dyttet vekk en Jerv-spiller etter å ha blitt dradd i trøya gjennom store deler av kampen. Men denne ene gangen var han ikke til å stoppe.

– Jada. Og det holdt heldigvis, det. Det var deilig. Jeg syns vi har nok sjanser til å drepe kampen tidligere. Men når vi ikke gjør det, så syns jeg vi står hanske godt imot. Vi gjorde det mot Bærum sist. Og det er godt å kjenne at vi kan stå kampene helt ut og ta med oss alle poengene.

Må klare å punktere kamper

Men det kunne fort ha stått flere mål i protokollen. Både FFK og Jerv hadde store sjanser det siste kvarteret.

FFK Arne Erlandsen

FFK-treneren var misfornøyd med første 45 minuttene, men syns «guttane» leverte en strålende andreomgang.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

– Vi skal avgjøre kampen, vi har masse sjanser. Vi må bli bedre til å punktere kampene, sier trener Arne Erlandsen.

Nå har FFK to seire, en vanskelig bortekamp mot Bryne venter før det er sommerferie.

-Vi trener og forbereder oss på vanlig måte. Det er ikke noen hemmeligheter. Det er bare snakk om å være dyktig i det du gjør. Da blir det også bra i kamp, sier Erlandsen.

Jerv best i starten, men kom ingen vei

Jerv startet kampen best, og trener Steinar Pedersen syns bortelaget hadde mye av spillet. Men det førte ikke noe sted.

FFK-Jerv Steinar Pedersen

– Vi spiller og spiller, men kommer oss ikke dit vi vil, sier Jerv-trener Steinar Pedersen etter kampen.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

– Vi ble litt forutsigbare. Jeg sa til guttene i pausen at vi måtte få mer bevegelse og utfordre de bakre leddene deres. Det er vel det jeg var mest misfornøyd med i første omgang, vi klarer ikke å skape noen store sjanser. Vi spiller og spiller, og kommer ikke helt dit vi ønsker.

– Det åpnet seg opp på slutten, fortsetter Jervs hovedtrener, det ble litt mer underholdende. Vi visste hva som kom da, Fredrikstad legger seg med ti mann på egen banehalvdel og skal forsvare seg og kontre.

– Det stiller store utfordringer til vårt eget offensive spill.

– Vi klarte ikke å trenge gjennom så mye som vi ønsker, men vi har i løpet av andre omgang store nok sjanser til å skåre mål. At det avgjøres på en dødball, det er slik fotball er.

Bærum neste

Jerv har dermed fått med seg bare ett poeng fra de to siste kampene. Nå skal Bærum få svi for det i siste kamp før ferien.

– Nå skal vi få denne kampen ut av systemet. Det har vært en uke med to tøffe bortekamper, og vi skal forberede oss godt foran siste kamp før ferien mot Bærum.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Færre innbyggere i Eidsberg

    Eidsberg hadde den største nedgangen i folketallet av kommunene i Østfold første kvartal i år, med en nedgang på 33 innbyggere. Fredrikstad hadde den største økningen, med 162 nye innbyggere. Askim og Våler hadde også stor økning i folketallet i perioden.

  • Går for felles renseanlegg

    Styret i Frevar, Fredrikstads selskap for vann, avløp og renovasjon, sa tirsdag ja til planene om å bygge et felles renseanlegg for Fredrikstad og Sarpsborg, skriver Fredriksstad Blad.
    De to kommunene kan spare over 250 millioner kroner på et felles renseanlegg, i forhold til å ruste opp anleggene i begge byer. Nå er det opp til politikerne å avgjøre saken.