NRK Meny
Normal

Kronerulling for å dekke p-bøter

Programleder Ingrid Gjessing Linhave i Sommeråpent har startet en intern kronerulling på sommerbåten for å hjelpe Halden-ordføreren.

Ingrid Gjessing Linhave startet kronerulling for Halden-ordføreren

Ingrid Gjessing Linhave annonserte på direkten at sommerbåten har startet kronerulling for å betale parkeringsbøtene.

Foto: Skjermdump / NRK

Pengene skal gå til å betale parkeringsbøtene som ble delt ut da MS Sjøkurs besøkte Halden på mandag. Tre personer fikk hvert sitt gebyr på 500 kroner for å ha parkert ulovlig da de ville ta imot NRKs sommerbåt.

Thor Edquist

Halden-ordfører Thor Edquist får hjelp fra gjengen på MS Sjøkurs.

Foto: Magnus Brenna-Lund / NRK

Halden-ordfører Thor Edquist (H) hadde allerede bestemt seg for å ta saken i egne hender og sørge for at bøtene blir betalt.

– Viser det seg at kommunen ikke kan betale, så er vi flere som vil dele på å betale de. Det er flere enn meg som ser de PR-messige konsekvensene av at vi ikke hadde gjort noe. Selv om ingen hadde meldt seg frivillige til å betale hadde jeg gladelig gjort det selv, sa han til NRK tidligere torsdag.

– Vi har kjøpt en sparebøsse

Nå har han altså fått drahjelp fra dem som jobber på sommerbåten. Det understrekes at dette kun er en intern kronerulling, og ikke en innsamlingsaksjon fra NRKs side.

– Vi i sommerbåten har kjøpt en sparebøsse som du kan ha på kontoret. Så kanskje, hvis du får besøk, så kan folk putte en tier i den. Vi har puttet på noen små mynter og skal putte på noen til, sa Gjessing Linhave under torsdagens Sommeråpent-sending.

Gjengen på MS Sjøkurs håper dette kan være til hjelp for Edquist.

– Vi synes at du var en så fin ordfører! Hittil i sommer er du fortsatt Norges fineste ordfører, fortsatte hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Halden tar imot MS Sjøkurs

Slik så det ut på kaia i Halden de MS Sjøkurs besøkte byen på mandag. Tre personer fikk parkeringsbøter da de møtte opp for å ta imot sommerbåten.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

Fikk ikke lov til å refundere

Allerede mandag sa ordføreren at de som hadde blitt bøtelagt kunne møte opp på kommunens servicehus, og få beløpet refundert. Det falt ikke i god jord hos kommunens parkeringsvakter.

– Det åpner ikke lovverket for. Alle har selvfølgelig klagerett, men da må klagen sendes skriftlig. Så blir klagen behandlet etter de retningslinjer vi har, har leder for parkeringsvaktene, Anne Halvorsen, sagt til NRK.no.

Edquist sier at han kom med utspillet i beste mening, og fordi han ikke ønsket et negativt søkelys på en viktig begivenhet for kommunen

– Det har ikke skjedd før at det har vært den typen TV-program fra Halden. Vi var til og med ute og oppfordret folk til å komme og skape liv for å få flere folk der enn Fredrikstad og Oslo hadde hatt. Det var nødvendig for meg som ordfører å gjøre noe med det slik at vi ikke skulle få det ettermælet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: