NRK Meny
Normal

Kritisk til trafikkhåndtering etter ulykke

Tidligere informasjonssjef i Vegvesenet, Håkon Aurlien, er kritisk til trafikkhåndteringen etter trailervelt på E6 i Moss.

Bilkø

Det var kø helt fra flytårnet i Rygge til ulykkesstedet ved Storebaug i nordgående retning.

Foto: Leserbilde

Aurlien uttaler seg som privatperson. Han bor like ved Årvollkrysset, og ble selv stående lenge i kø.

– Jeg sto omtrent en halvtime i kø på E6, men det ble jo overfylt på sidevegen også, så jeg måtte parkere bilen og gå det siste stykket hjem, sier han.

Lange køer

Vogntoget ble liggende delvis i høyre kjørefelt, og omtrent klokken ti ble begge kjørefelt sperret på grunn av berging av vogntoget. Trafikken ble da omdirigert via Moss sentrum. Det dannet seg lange køer, helt fra flytårnet i Rygge til ulykkesstedet ved Storebaug i nordgående retning på E6. Først i tre-tiden var køene løst opp.

– Ut i fra de konsekvensene det fikk, er det åpenbart for alle at dette burde vært gjort på en annen måte. Det er fullt og helt politiet som bestemmer når en vei skal stenges, og jeg er sikker på at de vil ta lærdom av dette som skjedde i dag. Vi vet at E6 gjennom Østfold er sårbar, og konsekvensene blir veldig store når det er så mye trafikk, sier Aurlien.

Han mener at bilbergingen kunne ventet.

– Kjøretøyet lå i grøften og det var ingen fare ved å holde i alle fall ett felt åpent. Jeg mener at bilbergingen kunne ventet til i kveld eller natt når det er mindre trafikk på veiene, siden dette førte til stenging av begge kjørefelt. Nå måtte mange tusen stå i kø. Trailersjåfører har en kjøre- og hviletid de er avhengig av. De har fått arbeidsdagen sin ødelagt og kanskje inntekten også, og det er veldig leit, sier han.

Vegvesenet og Mesta tungt involvert

Operasjonsleder i Øst politidistrikt, Terje Marstad, ønsker ikke å kommentere hvorfor arbeidet ikke kunne vente.

– Kommentarene han kommer med må stå for hans regning. Vegvesenet og Mesta var tungt involvert i arbeidet som pågikk. Utover det ønsker jeg ikke å gi en kommentar, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Greåker Norgesmestere i innebandy

    Det var Greåker som stakk av med NM-tittelen etter at de slo Sveiva på straffer i finalen i Ekeberghallen. Kampen endte 4-4 etter full tid. Greåker scoret på tre av sine straffer, mens Sveiva bommet på alle. Dermed kan sarpingene juble for sin første NM-seier på ni år.

  • Straffer i NM-finalen

    Greåker og Sveiva scoret to mål hver i den tredje perioden i NM-finalen i innebandy for menn, men ingen av lagene klarte å finne veien til målet i spilleforlengelsen. Finalen skal dermed avgjøres på straffer. Niklas Nordh og Martin Moeskau Lilleby sto bak de to målene i tredje periode.