NRK Meny
Normal

Kristiansen fortsetter i HV71

Ishockeyspilleren Tommy Kristiansen blir i svenske HV71. Overgangen fra Sparta er gjort permanent.

Tommy Kristiansen

Kristiansen scoret ett mål og hadde en assist i sin debut i svensk eliteserie.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

Den lovende 22-åringen har siden oktober vært på utlån fra Sparta Sarpsborg, men klubben fra Jonkoping var så fornøyd med innsatsen hans i de fem kampene han har spilt at han har fått en kontrakt ut 2012/13-sesongen.

– Vi er fornøyd med Tommy og ser et stort utviklingspotensial hos ham, sier sportssjef Fredrik Stillman i en pressemelding.

Kristiansen scoret ett mål og hadde en assist i sin debut i svensk eliteserie. Han har så langt spilt fem kamper og har ett mål og to assist.

Sparta og HV71 har i fellesskap blitt enige om en avtale om Kristiansen. Daglig leder i Sparta, Tore Jobs, vil ikke kommentere detaljene i avtalen annet enn at Sparta får litt for kraftkaren.

LES OGSÅ:

– Ikke «fotballsummer»

– Vi får en kompensasjon, men det er ikke snakk om store summer. Det er jo som kjent ikke overgangssummer i ishockey, så vi snakker ikke om fotballsummer, sier Jobs til sa.no og legger til:

– Vi er stolt av å ha fått fram nok en spiller som er god nok for svensk ishockey.

Ishockeyveteranen og -nomaden Morten Ask ble i forrige uke enig om en kontrakt med HV71. Klubben leder den svenske serien med tre poeng.

Mats Trygg er også i HV71-stallen, men er foreløpig ute med en skulderskade.

I oktober skrev tidligere Sparta-spiller Jonas Holøs under for den svenske eliteserieklubben Växjö.

LES: Holøs får superlønn i Sverige

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Solberg på tredje i Sigdal

    Henning Solberg ble nummer tre i årets Sigdalsrally. Mads Østberg måtte bryte før siste etappe, ifølge lokalavisa Bygdeposten. 26 førere brøt løpet under de krevende forholdene. Russiske Nikolay Gryazin vant rallyet foran Anders Grøndal fra Drammen.

  • Flere elever sier de mobbes

    34 mobbesaker ble meldt inn av elever i Østfoldskolene til Fylkesmannen i Østfold i den årlige Elevundersøkelsen i fjor. Det er 34 for mange, mener mobbeombudet i Østfold, Henrikke Bugdø-Aarset. Hun sier det er trist at så mange leever ikke føler at skolene har tatt på alvor de mobbeproblemer disse elevene har meldt inn.