NRK Meny
Normal

Krisetiltak skal redde økonomien

Moss kommune innfører umiddelbar ansettelses- og innkjøpsstopp for å begrense underskuddet.

Ordfører i Moss, Paul Erik Krogsvold

Ordfører i Moss, Paul Erik Krogsvold, er bekymret med tanke på kommunens økonomi.

Foto: Håvard Wien / NRK

Moss kommune sliter økonomisk og mandag ettermiddag vedtok formannskapet å innføre umiddelbar ansettelses- og innkjøpsstopp.

Det skriver moss-avis.no.

– Det gjelder alle virksomheter i hele kommunen. Bakgrunnen er kraftig økte utgifter til barnevern og helse- og sosialsektoren i sommer, sier ordfører Paul Erik Krogsvold.

Tror på tiltak

Krogsvold forteller at kommunen nå styrer mot et underskudd på snaue 15 millioner kroner, og at det er svært viktig at man raskt får kontroll på økonomien.

– Vi har hatt kontroll tidligere, men i løpet av sommeren har vi fått merutgifter på barnevern og helse og sosial. Og det vi ta hånd om. Akkurat hva som har skjedd må vi se nærmere på og vi har avtalt et møte med de to virksomhetene 17, september, sier han.

Ordføreren mener at det er godt mulig å bedre den økonomiske situasjonen.

– Vi setter inn alle tiltak for å bøte på det som har skjedd, og jeg har god tro på at vi klarer det, avslutter Krogsvold.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Rekordpris for «Moi»?

    Mohamed Elyounoussi kan bli tidenes dyreste norske fotballspiller hvis han selges fra FC Basel i vinter. Det skriver VG. Ifølge avisen er flere Premier League-klubber interesserte. Prislappen kan bli på 20 millioner euro (nesten 200 millioner kroner) eller mer, sier Oliver Guti avisen i Basler Zeitung til VG. Tore André Flo satte rekord i 2000, da han ble solgt fra Chelsea til skotske Rangers for 165 millioner kroner.

    Mohamed Elyounoussi
    Foto: Mathias Lunde Kristoffersen/NRK
  • Dyrt å slenge med leppa til politi

    Det ble dyrt for en Fredrikstad-mann i 40-årene brukte kjeften mot politiet etter en krangel med dørvakter på et utested i Fredrikstad. Mannen fulgte ikke politiets pålegg om å fjerne seg, noe som nå har ført til at tingretten har ilagt ham en bot på 9 000 kroner.