NRK Meny
Normal

Kripos og FBI pågrep mann i Fredrikstad

Kripos pågrep en russer som jobbet i et datafirma i Fredrikstad i oktober i fjor. Det var amerikanske myndigheter som jaktet på 27-åringen, skriver VG.

Frode Sulland

Arkivfoto: Forsvarer Frode Sulland.

Foto: Lotten Christiansen / NRK

Russeren sitter nå i varetekt i Kongsvinger og amerikanske myndigheter vil ha ham utlevert.

De mistenker den russiske statsborgeren for alvorlig datakriminalitet. FBI mener han har bidratt til å utvikle og selge skadelig programvare, skriver VG i en lengre artikkel på nett.

Russeren avviser anklagene fra FBI.

Mannens forsvarer, Frode Sulland sier til nettstedet at han er bekymret for en utlevering til USA.

– Jeg er svært bekymret over hvilken skjebne han vil lide i USA. Han har allerede sittet i varetekt i Norge i kritikkverdige 10 måneder, sier Sulland til VG.

Utenriksdepartementet bekrefter overfor avisen at de behandler en utleveringsbegjæring fra USA, men at de ikke kan kommentere den ytterligere.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Krever svar om Ankomstsenteret

    Arbeidstilsynet varsler at de vil stanse den midlertidige driften av Ankomstsenteret for asylsøkere i Råde dersom de ikke får opplysningene de etterspør fra Utlendingsdirektoratet. Det skriver Fredriksstad Blad. Dette gjelder opplysninger om arbeidsforhold og sikkerhet.

  • Kort tid på sykehjem

    Sykehjemsbeboere i Fredrikstad bor i snitt 1 år og 7 måneder på sykehjemmet. Det er langt under landsgjennomsnittet på drøyt to år. Ifølge Helsedirektoratet er det store forskjeller i oppholdstid for sykehjemspasienter, og kort botid kan bety at tilbudet ikke er tilpasset behovet.