NRK Meny
Normal

Krimsjefen tok innbruddstyv på egen trapp

Innbruddstyven visste trolig ikke hvem sitt hus han forsøkte å bryte seg inn i.

Tore Løwengreen

En beruset mann forsøkte å bryte seg inn i boligen til krimsjefen i Halden.

Foto: Christian Nygaard-Monsen/NRK

– Han visste åpenbart ikke hvem jeg var. Jeg håper at han ikke hadde prøvd seg dersom han hadde visst det, sier krimsjef Tore Løwengreen ved politiet i Halden.

Han har to barn som var hjemme alene den aktuelle dagen. Det var barna som ringte og sa ifra om det pågående innbruddsforsøket.

– De er godt oppdratt, så inngangsdøren er alltid låst når de er alene hjemme. Når det er noen utenfor som de oppfatter som full, og som de tror bryter seg inn, så ringer de til rett til pappa.

Imponert over responstiden

Løwengreen kjørte rett hjem og fant en beruset mann på trappa foran inngangsdøren. Krimsjefen forteller at tyven ikke hadde noen planer om å gi opp innbruddsforsøket.

– Jeg fikk ham til å avslutte til slutt, men da hadde han ikke lyst til å gå ned fra trappa. Jeg geleidet ham ned, og han ble pent sittende og vente til en patrulje på jobb kom og hentet ham.

God politiarbeid, mener krimsjefen.

– Jeg ble virkelig imponert over responstiden. De kom grådig fort, sier han med et smil.

Tilbød ham felger

Innbruddstyven hadde også med seg tydelige spor fra andre innbrudd. Tjuvgodset hadde han plassert ute i gården mens han forsøkte å bryte seg inn i huset til krimsjefen.

– Han ble satt i arrest for tørk, og anmeldt dagen etter. Det er en politiet i Halden har vært borti også tidligere, og denne gangen erkjente han alt. Han kunne ikke helt huske å ha gjort det, men han fortalte at det kunne høres ut som ham.

Det ble en enkel dag på jobb?

– Jeg hadde egentlig fri den dagen, så det var nesten så jeg skrev overtid, ler han.

Løwengreen har også snakket med Halden Arbeiderblad. Der forteller han at tyven også tilbød ham å kjøpe felger.

– Han tilbød meg å kjøpe fire Mercedes-felger, hvis jeg ikke ringte politiet. Men det takket jeg pent nei til, sier han til avisen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stortingspolitiker frikjent

    Tage Pettersen er frikjent av lagmannsretten. Stortingspolitikeren ble saksøkt av Niels J. Wiig for ærekrenkelser mens han var ordfører i Moss. Grunnen var at kommunen anmeldte Wiig for grovt underslag etter en konkurs og sendte ut en pressemelding om dette. Politiet har senere henlagt saken mot Wiig, men han nådde likevel ikke opp i søksmålet mo den tidligere ordføreren. Også søksmålet mot Even Rønvik ble avvist av lagmannsretten.

  • Ung midtstopper klar for Sarpsborg

    Sarpsborg 08 har i dag signert midtstopper Bjørn Inge Utvik fra Sogndal på en treårskontrakt. Det forteller klubben i en pressemelding. Utvik er bare 21 år gammel, men har likevel god erfaring med nærmere 70 kamper på øverste nivå i Norge.

    Bjørn Inge Utvik klar for Sarpsborg 08
    Foto: Sarpsborg 08