NRK Meny
Normal

Olav Moe: – Jeg er veldig motivert for fire nye år på fylkestinget

Østfold KrFs nominasjonskomité har innstilt fylkeslederen som partiets toppkandidat foran neste års valg.

Olav Moe

Leder for samferdsels-, miljø- og klimakomiteen i Østfold, Olav Moe, får fornyet tillit på toppen av KrFs liste.

Foto: Anne Ognedal/NRK

Olav Moe er i dag både KrFs gruppeleder på fylkestinget, leder for samferdsels-, miljø- og klimakomiteen og leder av fylkespartiet. Han og partiets andre fylkestingsrepresentant, Britt Gulbrandsen, har bred støtte som toppkandidater.

– Så godt som alle lokallag har signalisert det, og det er veldig liten dissens – om noen i det hele tatt – på disse plassene. Så har vi en liten prosess videre på plassene nedover på lista, men de to topplassene er det veldig stor enighet om, sier leder for Østfold KrFs nominasjonskomité, Jan Erik Sundby til NRK.no.

Setter pris på fornyet tillit

Mandag var Sundby og resten av nominasjonskomiteen samlet for å spikre sitt forslag til valgliste foran neste års fylkestingsvalg. Olav Moe setter stor pris på å få fornyet tillit på førsteplass.

– Jeg er veldig motivert. Nå har jeg vært i gamet i tre år av denne perioden, og det er mye å lære og sette seg inn i på de områdene jeg jobber med. Nå begynner jeg etter hvert å få litt oversikt, og da har jeg vel bedre forutsetninger for å gyve løs på en eventuell ny periode, sier han.

KrF-toppen er også glad for at fylkestingskollegaen Britt Gulbrandsen blir vist den samme støtten.

– Vi har jobbet godt sammen, har litt forskjellig kompetanse og utfyller hverandre godt. Så det syns jeg er gledelige nyheter, sier Moe.

Nominasjonskomiteens forslag skal nå ut på en ny høringsrunde hos kommunepartiene før den endelige lista blir vedtatt 17. november.

Håper på en tredje representant

Jan Erik Sundby har et håp om at KrF skal få inn ytterligere én representant ved siden av Moe og Gulbrandsen etter neste års valg.

– Med litt optimistisk holdning her, så kan jo KrF klare tre representanter. Sånn sett er det ikke helt uvesentlig hvem som også skal stå på tredjeplass, sier han.

Men hvem som er den mest aktuelle kandidaten for denne tredjeplassen ønsker ikke lederen for nominasjonskomiteen å si så mye om ennå.

– Vi har et forslag, men det ønsker vi å høre lokallagenes mening om før vi går mer aktivt ut.

Også Olav Moe krysser fingrene for at KrF-gruppa på fylkestinget blir større fra og med 2015, men vil ikke blande seg inn i diskusjonen om hvem det bør være.

– Det overlater jeg helt og holdent til nominasjonskomiteen. Det er jo litt ulike roller i denne prosessen og denne fasen, så jeg vil i alle fall holde fingrene langt unna det fatet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Beslagla 500 kartonger

    Tollerne på Ørje stanset i natt en bil og beslagla 100.000 sigaretter. Politiet har pågrepet en estlender som er på vei til arrest og avhør.

  • Ber russen følge reglene

    Politiet skriver på Twitter at de har mottatt vanvittig mange klager mot russ på grunn av støy og særdeles høy musikk. De har ikke hatt kapasitet til å rykke ut på alle meldingene, og anmoder russen på sterkeste om å vise hensyn og forholde seg til gjeldende regler.

    Russen samlet seg for å danse mellom russebiler og busser.
    Foto: Frans Graham Guttormsen / NRK