NRK Meny
Normal

Krever svar fra barnevernet

Fylkesmannen har fått pålegg fra barne- og likestillingsdepartementet om å vurdere barnevernet i Fredrikstad.

Bakgrunnen er at tre mindreårige sitter i fengsel sammen med voksne, etter å ha blitt varetektsfengslet av Fredrikstad tingrett.

- Har bedt om rapport

Barnevernet har fått sterk kritikk fra blant annet Redd barna, advokater og politikere for ikke å tilby barna alternativer til fengsel.

- Fylkesmannen har bedt om en rapport. Når vi får denne rapporten kan vi si mer om saken, sier fylkeslegen i Østfold, Elisabeth Markhus.

Barnevernsleder i Fredrikstad, Bjørg Western, har tidligere forklart til NRK Østfold at barnevernet ikke har alternativer som er tilpasset barn som er tiltalt eller dømt for voldshandlinger.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sovnet fra pizzasteking

    Nødetatene rykket ut etter melding om røykutvikling fra en leilighet på Lahellemoen i Fredrikstad. En beboer hadde sovnet med pizza i ovnen, melder politiet. Personen fikk hjelp fra helsepersonelle etter å ha pustet inn noe røyk.

  • Vil ha mer allsang på grensen

    Halden kommune bør bidra med penger for å videreføre TV2-programmet "Allsang på grensen" fra Fredriksten festning, mener rådmannen i Halden. Dette kan koste kommunen tre millioner kroner i året de kommende tre år, skriver Halden Arbeiderblad.

    Totalbilde Allsang
    Foto: Arkiv / NRK