NRK Meny
Normal

Krever studentrabatt på bussen

Østfold Natur og ungdom krever ungdoms- og studentrabatt på enkeltbilletten på bussen.

Passasjerer på Østerdalsekspressen

Illustrasjon: Natur og ungdom i Østfold mener dagens pris er så høy at ungdom og studenter vegrer seg fra å bruke bussen, og at prisen på en enkeltbillett bør halveres snarest.

Foto: Bjørn Anders Sørli / NRK

Natur og ungdom i Østfold mener dagens pris er så høy at ungdom og studenter vegrer seg fra å bruke bussen, og at prisen på en enkeltbillett bør halveres snarest.

Prisen må ned

Leder av Østfold Natur og ungdom, Vibeke Johannessen, sier at dette er den eneste måten å få ungdom og studenter til å bruke bussen mer enn de gjør i dag.

- Natur og ungdom mener at prisen må ned hvis busstilbudet skal bli fristende for ungdom og studenter, sier Vibeke Johannesen til NRK.

Rabattene finnes allerede

Administrerende direktør Jostein Haug har lite forståelse for kritikken.

- Men jeg er svært glad for at Natur og Ungdom engasjerer seg. For oss er dialogen med kundene det viktigste i arbeide med å fastsette takster, sier Haug til NRK.

Ifølge han er prisene for ungdom og studenter i Østfold svært billige sammenlignet med andre områder.

- Vi har valgt å satse på gode rabattordninger foran rabatt på enkeltreiser. Derfor har vi opprettet to typer rabattkort; kontantkortet som gir 25 prosent rabatt på enkeltbilletten, samt det vi kaller periodekortet. Det koster deg 350 kroner. Og da reiser du så mye du vil i 30 dager for den prisen, sier Haug.

Makspris på 49 kroner

- Men andre steder finnes også studentrabatter på enkeltbillettkjøp. Burde ikke dere også ha det?

- Det kan man godt mene. Men for det første har vi altså valgt denne løsningen hvor vi også mener at vi får et bedre rutetilbud.

- For det andre ligger vi lavt prismessig på enkeltbilletter sammenlignet med andre områder. En billett innad i en kommune koster 25 kroner og du betaler 12 kroner per kommunegrense du krysser. Maksprisen er satt til 49 kroner uansett hvor langt du reiser, forklarer Haug.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se TV-nyhetene 18.50

  • To barn til sykehus etter ulykke

    To barn kjøres Kalnes sykehus for sjekk etter en trafikkulykke i Vammaveien i Askim. Tre biler og til sammen fem personer var involvert i ulykken.