Normal

Krever Rygge-svar i spørretimen

Høyres Martin Engeset krever å få vite hvorfor avgjørelsen om åpningstidene på Rygge ble utsatt. Avgjørelsen skulle komme forrige uke, men pressekonferansen ble utsatt.

Martin Engeset
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Pressekonferansen ble avlyst fordi den kolliderte med andre møter, ifølge Samferdselsdepartementet. Det tror ikke Martin Engeset noe på.

- Da hadde de jo innkalt til en ny pressekonferanse dagen etter, eller i dagen etter der. Det gjorde de ikke, sier Engeset.

- Det har gått politikk i saken

Engeset vil derfor i Stortingets spørretime i neste uke, spørre om hva som egentlig skjedde:

«Hva var den reelle grunnen til avlysningen, og når vil en avgjørelse komme?», vil Engeset ha svar på.

- Hadde de hatt en avgjørelse klar, så kunne de lett ha kommet med den. Jeg tror det har gått politikk i saken, sier Engeset.

- For sent

Engeset mener det er motstanderne av Rygge som forsøker å trenere saken, for å stoppe en sak som allerede er på overtid.

- Vi trenger ikke lenger finne oss i at det stadig skal bli omkamper i denne saken, sier stortingsrepresentanten, og legger til at det er investert 900 millioner private kroner i flyplassen. Han mener derfor at samferdselsministeren nå er nødt til å legge forholdene til rette for at Rygge skal bli en god og tjenlig flyplass for alle.

Men er det ikke greit å ta eventuelle nye opplysninger med i betraktning, dersom slike har kommet til?

- Jo, selvfølgelig. Men da må de si det da!, sier en engasjert Engeset. Han synes uansett det er lovlig sent å komme med nye opplysninger i saken, tre uker før flyplassen offisielt åpner.

Vil ha svar - uansett

Nå vil Engeset vite hva som er problemet med behandlingen av søknaden om utvidet åpningstid. Slik det er nå mener Engeset at saken bare er forvirrende.

- Og den forvirringen er det statsråden selv som har skapt, sier Engeset. Han mener tiden er inne for en avklaring i saken. 

- Vi har rett og slett ikke tid til å vente lenger på denne saken, sier Engeset.

Spørsmålet skal opp i spørretimen onsdag neste uke.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Distriktsnyheter før Kveldsnytt

    Programleder i kveld er Bengt-Eigil Ruud.
  • Sparta-tap for Frisk Asker

    Frisk Asker ble for sterke i Sparta Amfi og tok med seg alle poengene hjem til Asker. Kampen endte til slutt 0–4.