NRK Meny
Normal

Krever ny behandling av kommunale boliger

Velforeningen på Sandbakken og Klavestadhaugen i Sarpsborg har levert ordfører Sindre Martinsen Evje 860 underskrifter og krever ny behandling av vedtaket om å bygge kommunale boliger på Bodalsjordet.

Rolf Johansen

Fra en protestaksjon mot byggeplanene i våres.

Foto: Tom Helgesen / Byavisa Sarpsborg

Torsdag middag troppet representanter for velforeningen opp hos ordføreren og overleverte underskriftene. I juni vedtok Sarpsborg bystyre å bygge tre bygg med til sammen tolv utleieboliger på Bodalsjordet.

Beboere i området frykter at flere av boligene vil bli disponert av rusmisbrukere, og at de skal bo der uten tilsyn.

– Det er ganske stort engasjement i nærmiljøet. Vi har fått nesten tre ganger så mange underskrifter som det som er nødvendig for å kreve ny behandling av kommunale saker, sa leder for velforeningene Dag Arnesen da han overleverte underskriftene.

Samlet inn på en helg

Han opplyste at underskriftene er samlet inn i løpet av en helg på en lokal matvarebutikk.

– Det er med litt stolthet jeg legger frem dette. Det viser litt av det engasjementet som er i nærmiljøet, hva folk synes om dette der vi bor, sa Arnesen.

Arnesen forteller at velforeningene også er oppsøkt av ungdomsskoleelever som vil være med å protestere, og at de er minst like bekymret som sine foresatte.

Lovet ikke ny behandling

Ordfører Sindre Martinsen Evje kvitterte for underskriftene sa at han vil legge dem ved saken.

– Så tar vi det derfra, tenker jeg, sa ordføreren.

– Ja, men det betyr vel at dette skal opp i bystyret på nytt, spurte Arnesen.

– Det får jeg komme tilbake til, i så fall, svarte ordføreren.

Martinsen Evje konstaterer at velforeningen viser engasjement i saken.

– Vi er engstelige

– Vi har jo sett det i kommunen at vanskeligstilte, det er stort sett rusmisbrukere. Det er en pen måte og selge det inn på, sier Arnesen. – Til å begynne med var det jo tenkt med tilsyn, men den biten har vi forstått at har falt bort. Da blir det bare tak over hodet og det ser vi at ikke fungerer i kommunen ellers.

Arnesen peker på at Østfolds største barne- og ungdomsskole ligger 200 meter fra tomten. Han viser også til at det tidligere har vært problemer med salg av rusmidler rundt i nærmiljøet der.

– Vi frykter at det kan komme rusmisbrukere som selger for å finansiere eget forbruk. Vi er engstelige og flere med oss Også barna på skolen, sier han.

Protestaksjon mot kommunale boliger

Ordfører Sindre Martinsen Evje (t.v.) fikk overlevert 860 underskrifter fra velforeningsleder Dag Arnesen (t.h.) og andre representanter for velforeningen.

Foto: Jan Henrik Ihlebæk / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ber folk unngå å bruke vannspreder

    Hobøl Vannverk ber på sin Facebook-side folk om å unngå å bruke vannspredere og svetteslanger, skriver Smaalenenes Avis. Vannverket viser til at det for tiden er stort vannforbruk og at de må sikre at de har nok vann om noe uforutsett skulle oppstå.

  • Se 22.55-nyhetene

    Programleder: Bengt-Eigil Ruud