NRK Meny
Normal

Krever mer informasjon om mudring

Miljødirektoratet vil ikke behandle søknaden om å få mudre farleden inn til Borg Havn før de får mer informasjon fra Kystverket.

Borg havn, Fredrikstad

Farleden inn til Borg Havn i Fredrikstad må gjøres dypere. Det er et av Norges største mudringsprosjekt til nå.

Foto: Rainer Prang

Mange har vært bekymret for forurensingsfaren ved å mudre farleden inn til Borg Havn.

Fungerende avdelingsleder i Miljødirektoratet, Ingvild Marthinsen, sier alle sider av mudringen må belyses nøye før prosjektet starter.

Ingvild Marthinsen i Miljødirektoratet

Ingvild Marthinsen mener det må mer informasjon til for å kunne behandle søknaden om å få mudre innledningen til Borg havn.

Foto: Dag Aasdalen / NRK

– Miljødirektoratet har mottat en søknad fra Kystverket om å mudre, sprenge å deponere i forbindelse med utdyping av innseilinga til Borg Havn. Vår vurdering er at vi ikke har god nok dokumentasjon til å kunne behandle denne søknaden, sier Marthinsen.

Blant landets største mudringsprosjekt

Miljødirektoratet ber Kystverket om tilleggsinformasjon. De må blant annet oppdatere konsekvensutredningen som ligger til grunn for prosjektet.

– Vi trenger også mer dokumentasjon på spredning av masser og hvordan de har tenkt å overvåke underveis, sier Marthinsen.

– Det er viktig at denne saken blir godt opplyst. Det er én av de største mudringsprosjektene i Norge til nå.

Det er mange som har uttrykt stor bekymring for prosjektet.

– Det er utfordrende fordi arbeidet skal foregå i utløpet av Norges største elv, det er et verneområde og vi har Ytre Hvaler nasjonalpark. Derfor er vi veldig opptatt av at saken er godt opplyst, sier Marthinsen.

Kan starte opp i 2017

Eivind Edvardsen

Prosjektleder Eivind Edvardsen i Kystverket forventer å starte mudringen i 2017.

Foto: Kystverket

Det er ingen dramatikk i at Kystverket må utrede mudringen av innseilingen til Borg Havn bedre, det mener prosjektleder i Kystverket, Eivind Edvardsen. Han regner med at prosjektet kan gå som planlagt fra 2017.

– Per i dag har vi ikke bevilgninger i budsjettet som er vedtatt for neste år. Så vi har dette året på oss, sier Edvardsen.

Han forteller at de allerede er i gang med å hente inn mer informasjon.

– Det vil være fullt mulig å håndtere dette. Deler av det er vi allerede i gang med, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se nyhetene fra NRK Østfold

    Renée Nilsen gir deg nyhetene fra NRK Østfold klokka 22:55.
  • 60 klager på Sykehuset Østfold

    I løpet av fire måneder har Sykehuset Østfold fått 60 klager på behandling, skriver VG. Dårlig behandling, korridorpasienter og neglisjering er innholdet i noen av klagene. Pasientombudet er bekymret over tilstanden.