NRK Meny
Normal

Krever informasjon om asylmottak

Når Råde kommune møter UDI i dag, vil varaordfører Frederikke Stensrød (FrP) kreve et informasjonsmøte der befolkningen får svar på spørsmål om ankomstmottaket i Smart Clubbygget.

ankomstmottak

Det kan komme inntil 1000 asylsøkere til Smart Clubbygget i Råde, og nå ønsker folk i kommunen informasjon.

Foto: Beate Grøndahl / NRK

Onsdag inngikk UDI en avtale med eierne av det tidligere kjøpesenteret Smart Club i Råde om å bruke lokalene til et ankomstmottak med overnatting til inntil 1000 asylsøkere.

Etter at dette ble kjent har Stensrød fått flere meldinger fra bekymrede innbyggere i bygda.

– Jeg tenker at jo mer informasjon publikum får, jo bedre er det. Da blir folk også mer beroliget, mener varaordføreren.

Vil ha møte i bygget

Hun synes det beste ville være å arrangere et informasjonsmøte i det aktuelle bygget, så UDI kunne informere hvordan hele prosessen ved å komme til et ankomstmottak kommer til å være. Dette for at alle kan få en felles forståelse av hva dette er.

– Hvordan svarer du folk mens dere venter på dette informasjonsmøtet?

– Jeg svarer som best jeg kan. Dette er verdenspolitikk, som Råde har blitt trukket inn i. Vi har en folkevandring fra sør til nord, og mennesker som kommer til vår grense. Det er 200–300 mennesker om dagen som kommer. Vi har sett noen bilder fra Oslo der spedbarn må sove ute om natten. Vi går mot kaldere tider. Vi er nødt til å være med og hjelpe, så disse menneskene får en god mottakelse, sier Stensrød.

Klare for dugnad

Stensrød regner med at folk i Råde gjerne vil bidra, selv om de som kommer til Råde bare skal være der et par døgn.

– Det er mye som skal på plass, det er mange mennesker som kommer. De skal ha mat, drikke og klær. Noen trenger kanskje annen type hjelp, der kan sivilbefolkningen komme inn og hjelpe, sier varaordfører i Råde, Frederikke Stensrød.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: