NRK Meny
Normal

Krever flomsikker riksvei

Ordføreren i Våler krever at riksvei 115 flomsikres. Tidligere i uken ble riksveien stengt på grunn av oversvømmelser, og nå har ordføreren Torvald Meyer fått nok.

 

Vannet flommer over riksvei 115 i Skiptvet
Foto: Odd Borgestrand

- Vi skal se på det, lover distriktsveisjefen.

Nå har ordfører Meyer skrevet brev til Veivesenet, hvor han krever handling.

- Jeg har skrevet et brev, og da regner jeg med at jeg får et svar. Og ikke bare dét, jeg regner med at det også blir gjort noe på veien.

Isolerer befolkningen

- For det første blir deler av befolkningen sperret inne, fordi de ikke har andre muligheter til å komme ut. For det andre er det sterkt trafikkfarlig, fordi det tar lang tid å få opp skilter.

- Og hvis det da er mørkt kjører du veldig fort ut i vannet og får vannplaning, sier ordfører Torbjørn Meyer i Våler.

Dette er korte strekninger, så jeg kan ikke skjønne at det skulle være noe vanskelig å bygge opp disse en to-tre hundre meter.

Vurderer omfattende utbedringer

Egil Nordengen
Foto: Rune Fredriksen / NRK

Veivesenet kan ikke love en snarlig utbedring. Det vil vøre en dor og omfattende prosess, og de skal etterhvert ta stilling til et kostnadsoverslag, sier fungerende distriktsveisjef Egil Nordengen.

-Vi startet å vurdere saken allerede på mandag, det er en fire-fem utsatte strekninger på den veien. Det er variable grunnforhold der, så det er ikke bare å fylle opp, sier Nordengen.

- Det som må gjøres, er at de tunge massene må fjernes, og det må bygges opp igjen med lette maser. Det koster en del penger, men vi skal få et kostnadsoverslag på det. så får vi se, for dette er penger som vi ikke har i dag, sier distriktsveisjefen. 

Rett opp feilene

Ordføreren er enig i at folk får finne seg i oversvømmelser ved f. eks. femtiårsflommer. Men ikke når det skjer flere ganger om året.

- Da er det noe gæærnt med veikonstruksjonen, sier Meyer.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Arbeidsulykke ved Borregaard

    En person pustet inn gassen klordioksid i en arbeidsulykke ved Borregaard i Sarpsborg i formiddag. I forbindelse med arbeid ble det slått hull på et rør hvor det gikk gass. Den ble raskt stengt av, men noe lekket ut. Personen ble sendt til Sykehuset Østfold for kontroll, sier Tone Horvei Bredal, kommunikasjonssjef ved Borregaard.

  • Arbeidsulykke i Sarpsborg

    To personer har blitt eksponert for gass i en arbeidsulykke ved en bedrift i Sarpsborg sentrum. Nødetatene er på vei til stedet og skadeomfanget er foreløpig ukjent, skriver politiet på Twitter.