Normal

Krf-topp krever en forklaring

– Dette er holdninger som jeg ikke møter innad i KrF, sier stortingsrepresentant Line Henriette Hjemdal (KrF).

Line Henriette Holten Hjemdal

Jeg opplever at dette ikke er holdninger som jeg møter i KrF, sier stortingsrepresentant Line Henriette Hjemdal.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Uttalelsene som forfatter Per Haakonsen kom med på et åpent møte i regi av Sarpsborg KrF har skapt sterke reaksjoner.

LES: – Terroren var en advarsel fra Gud

I et foredraget hevdet forfatteren at drapene på Utøya og Alexander Kielland-ulykken kan ses i sammenheng med Norges forhold til Israel og være et uttrykk for Guds vrede, skriver sa.no.

Lederen for Sarpsborg KrF, Inger Marit Sverresen, mener «folk bør tenke etter og forske litt på om Haakonsen kanskje har rett».

KrF-leder og 22. juli-komiteleder Knut Arild Hareide har allerede reagert sterkt på innholdet i foredraget. Han får støtte av stortingsrepresentant Line Henriette Hjemdal (KrF).

LES OGSÅ:

Vil ha en forklaring

– Haakonsen kommer med uakseptable koblinger i foredraget. Jeg opplever at dette ikke er holdninger som jeg møter i KrF og vet også at flere på møtet reagerte. Jeg forstår også at mennesker som er berørt av 22. juli-tragediene blir såret av slike uttalelser, sier hun til NRK.no.

Hun understreker at saken vil bli fulgt opp videre.

– Jeg forventer blir en sak på neste fylkesstyremøte. Der vil vi bli orientert om hva som skjedde og hvordan noe slikt kunne skje, sier Hjemdal til NRK.no.

Hun forteller at hun selv var invitert til å delta på møtet, men at hun ikke hadde anledning til å komme.

LES OGSÅ:

– Foredraget var en vekker

Gruppeleder for KrF i Sarpsborg Annar Hasle er enig i Haakonsen med at det kan ha vært Guds vrede som forårsaket Utøya-massakren.

– Det kan ha vært en advarsel fra Gud. Det må vi alltid holde åpent for. Jeg tar sterk avstand fra de forferdelige handlingene, men mener det er viktig å velsigne Israel. Foredraget virket i hvert fall som en vekker for meg, sier Hasle.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Smuglere stanset på E6

    To falskregistrerte biler ble stanset på E6 ved Årum tidligere i dag, og der ble totalt 595 liter brennevin og 29.800 sigaretter beslaglagt av Tolletaten. Tre personer er pågrepet.

    Tollbeslag ved Årum
    Foto: Tolletaten
  • Nederlag for FFK

    Raufoss slo Fredrikstad FK 3-1 i kveldens kamp på Raufoss stadion. FFK måtte gi fra seg topplassen, og dro derfra som nummer to på tabellen.