NRK Meny
Normal

Krever dobbeltspor-svar fra Kleppa

– Jeg vil vite hvilke konkrete tiltak som gjøres for å få dobbeltsporet mellom Oslo og Ski på plass innen 2020, sier Krf-politiker Line Henriette Hjemdal.

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) får snart et brev fra Line Henriette Hjemdal (Krf) postkassa.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Onsdag skrev NRK.no at flere politikere og tidligere NSB-topp Osmund Ueland frykter at dobbeltsporet mellom Oslo og Ski blir kraftig forsinket.

Årsaken er at de mener regjeringen bare gir penger til planlegging og ikke til bygging av dobbeltsporet.

LES OGSÅ:

– Det blir på en måte lureri. Regjeringen burde være ærlige og si at de ikke klarer å følge opp med bevilgningene, sa nestleder i transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget, Bård Hoksrud (Frp).

Parlamentarisk nestleder i Kristelig Folkeparti, Line Henriette Hjemdal, er også bekymret. Hun har nå skrevet brev til samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa, hvor hun krever svar.

– Jeg vil vite hva samferdselsministeren konkret vil gjøre for å få fart i byggingen, slik at dobbeltsporet er på plass innen 2020, sier Hjemdal til NRK.no.

– Et folkekrav

Line Henriette Hjemdal

arlamentarisk nestleder i Kristelig Folkeparti, Line Henriette Hjemdal, er bekymret for fremdriften.

Foto: Lillian og Lena/Krf

Hun understreker hvor viktig dette prosjektet er for det store antallet pendlere som til daglig bruker Østfoldbanen.

– Det er fullt av tog på strekningen, så vi er helt avhengig av dette nye dobbeltsporet. Det er et folkekrav, sier Hjemdal.

Hva slags svar forventer du å få fra ministeren?

– Jeg forventer et offensivt svar fra Kleppa. Alt annet vil være skuffende. Regjeringen har sagt de skal levere på transport og da må de følge dette opp. Akkurat nå ser det ikke ut som de satser på dette viktige prosjektet, sier hun.

LES OGSÅ:

Lover penger

Lars Erik Bartnes, statssekretær hos Samferdselsdepartementet, sa tidligere denne uka at pengene til bygging kommer og at prosjektet skal stå ferdig til avtalt tid.

– Vi mener det er realistisk. Problemet her er ikke penger, men planleggingen, understreket han overfor NRK.no.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Slevik vant Europacupen

    Sleviks innebandyherrerer vant i kveld Europacupen. De slo det latviske laget Valmiera 8-5. Ryan Halldén ble kåret til Sleviks beste spiller i finalen. Slevik vant samme turnering for noen år siden. Det skriver f-b.no.

  • Etterlyser stjålet bil

    En bil ble stjålet fra et verksted i Skiptvet natt til i dag. Den stjålne bilen er en Mercedes E270, med kjennetegn CE97318. Noen nøkler til andre biler ble også tatt.