NRK Meny
Normal

Krever Bastø-redegjørelse

De mange kanselleringene ved Bastø Fosen mellom Moss og Horten blir nå en sak for samferdselsministeren.

Bastø Fosen, Moss-Horten
Foto: Rainer Prang / NRK

Det er Borghild Tenden fra Venstre som ber ministeren forklare hva regjeringen kan gjøre for å få Bastø Fosen til å oppfylle annonsert rutetilbud.

Ferjesambandet Moss-Horten på riksvei 19 er landets mest trafikkerte ferjestrekning, og forbinder E6 i Østfold med E18 i Vestfold.

Bastøfergen III
Foto: Bastø Fosen

 

Miljøproblemer i byene

- Opptil tredjeparten av avgangene i ruten er blitt kansellert for en eller flere dager, flere ganger i år. Alle brukergrupper opplever en betydelig ulempe ved manglende regularitet på sambandet. I tillegg medfører disse kanselleringene omfattende miljøbelastninger i Horten og Moss, idet køen til fergeleiet strekker seg ut i bygatene.

- Spesielt i Moss er man svært plaget av avgasser fra tyngre kjøretøyer siden tilfarten til fergeleiet går gjennom byens sentrum, skriver Tenden i sitt brev.

Nå ber hun om en redegjørelse fra ministeren.

 - Hvilke krav stilles til konsesjonsinnehaveren for fergesambandet Moss-Horten på Rv 19 når det gjelder regularitet, og hvilke virkemidler har regjeringen til rådighet for å få konsesjonsinnehaveren til å oppfylle annonsert rutetilbud, spør hun.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stor sprik i avfallsgebyr

    Rømskog kommune hadde det dyreste årsgebyret for avfallstjenester av alle kommunene i Østfold i 2017/2018, viser KOSTRA-tallene. Totalt var årsavgiften på 3 204 kroner. Sarpsborg kommune hadde de laveste gebyrene, på 1 552 kroner.

    Tipping av avfall
    Foto: Østfold Energi
  • Må betale erstatning etter ulykke

    En 22 år gammel mann må betale over 800 000 kroner i erstatninger etter en trafikkulykke på Osloveien i Moss for to år siden. Moss tingrett mener mannen kjørte svært fort og hadde for mange passasjerer i bilen. Bilen tok fyr og ble totalskadd etter ulykken, den domfelte og en passasjer ble skadet. Han må også utføre 60 timer samfunnstraff.