NRK Meny
Normal

Krever Bastø-redegjørelse

De mange kanselleringene ved Bastø Fosen mellom Moss og Horten blir nå en sak for samferdselsministeren.

Bastø Fosen, Moss-Horten
Foto: Rainer Prang / NRK

Det er Borghild Tenden fra Venstre som ber ministeren forklare hva regjeringen kan gjøre for å få Bastø Fosen til å oppfylle annonsert rutetilbud.

Ferjesambandet Moss-Horten på riksvei 19 er landets mest trafikkerte ferjestrekning, og forbinder E6 i Østfold med E18 i Vestfold.

Bastøfergen III
Foto: Bastø Fosen

 

Miljøproblemer i byene

- Opptil tredjeparten av avgangene i ruten er blitt kansellert for en eller flere dager, flere ganger i år. Alle brukergrupper opplever en betydelig ulempe ved manglende regularitet på sambandet. I tillegg medfører disse kanselleringene omfattende miljøbelastninger i Horten og Moss, idet køen til fergeleiet strekker seg ut i bygatene.

- Spesielt i Moss er man svært plaget av avgasser fra tyngre kjøretøyer siden tilfarten til fergeleiet går gjennom byens sentrum, skriver Tenden i sitt brev.

Nå ber hun om en redegjørelse fra ministeren.

 - Hvilke krav stilles til konsesjonsinnehaveren for fergesambandet Moss-Horten på Rv 19 når det gjelder regularitet, og hvilke virkemidler har regjeringen til rådighet for å få konsesjonsinnehaveren til å oppfylle annonsert rutetilbud, spør hun.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: