NRK Meny
Normal

Krever å få videoopptak fra det de mener er drapsstedet

Svensk politi tror uredigerte klipp fra TV-program kan inneholde bevis i parteringsdrapet.

Likfunn i Strömstad

En dokumentarfilm-innspilling fra før mannen ble funnet drept kan ha sikret detaljer som Strömstad-politiet har gått glipp av.

Foto: Björn Larsson Rosvall / NTB scanpix

Det svenske programmet «Saknad» har laget et program om mannen som ble funnet drept og partert i sjøen utenfor Strömstad i september i fjor.

Forrige uke ble programmet sendt på den svenske TV-kanalen SVT.

Krever tilgang

Mannen som ble funnet død var meldt savnet av en slektning, ettersom ingen hadde sett ham siden juni.

Kort tid etter filmet SVT utenfor mannens bolig i forbindelse med en dokumentarserie om organisasjonen «Missing People». Først en måned senere startet politiet med tekniske undersøkelser på stedet.

Nå krever politiet å få tilgang på opptakene, skriver den svenske avisa Bohusläningen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Søk etter likdeler i Strömstad

Liket etter den 64 år gamle mannen ble funnet på 14 meters dyp utenfor Saltö. Dykkere fra marinen og det svenske kystverket brukte flere dager på å søke etter flere kroppsdeler.

Foto: Björn Larsson Rosvall / NTB scanpix

Tror opptakene inneholder bevis

Likfunn i Strömstad

Politiet er sikre på at mannen ble drept i sitt eget hjem.

Foto: Björn Larsson Rosvall / NTB scanpix

Ifølge avisa er politiet sikre på at mannen ble drept i sitt eget hjem, blant annet på grunn av funn av blodspor i huset hans.

Politiadvokat Viktoria Karlsson tror det de uredigerte opptakene som ikke er vist på TV kan inneholde bevis som er relevant for etterforskningen.

TV-kanalen har tidligere nektet å utlevere opptakene. Karlsson har nå sendt en ny henvendelse til Uddevalla tingrett for å få tak i dem, skriver avisa.

To menn ble pågrepet for drapet i januar. De ble løslatt fra varetakt i slutten av mars, men har fortsatt status som mistenkt.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Utsatte avgjørelse om navnendring

    Kommunestyret i Eidsberg valgte i går å utsette avgjørelsen om nytt navn for handelsområdet ved Slitu, skriver Smaalenenes Avis. Forslaget om å kalle det for Mysen handelspark Slitu har fått kraftig kritikk fra beboerne i området som mener det ikke har noe med Mysen å gjøre.

  • Veien ryddet etter trafikkuhell

    Bilene er fjernet etter et trafikkuhell på riksvei 111 ved Vesten i Fredrikstad. En bil kjørte på en annen bakfra, men det skal ikke ha vært personskader.