Krever 770.000 etter trusler

17-åringen som truet med blodbad på Glemmen videregående skole får erstatningskrav mot seg.

Trussel mot Glemmen V.G.S
Foto: Andersen, Thomas / SCANPIX

Fylkesdirektør i Østfold fylkeskommune, Egil Olsen, sier at de har vurdert saken nøye og bestemt seg for den høye summen for å sette et eksempel.

LES: 17-åring blir trolig trusseltiltalt

- Vi har bestemt oss for å kreve erstatning for økonomisk tap for en og en halv arbeidsdag for elever og lærere. Vi vil også kreve erstatning for den psykiske belastningen som flere hundre lærere og elever ble påført, sier Olsen til NRK.

LES: ALT OM: Trusselen mot Glemmen vgs.

Fylkesdirektøren sier videre at trusselen som 17-åringen stod bak har påført skolen et betydelig økonomisk tap. Fylkeskommunen vil kreve minst 770 000 kroner i erstatning.

- Vi har nå sendt dette kravet til politiet og håper at et slikt erstatningskrav kan bidra til at ikke andre fristes til lignende trusler, sier han til NRK.

- Slik handling får konsekvenser

Ifølge fylkesdirektøren er det to ting som har vært helt avgjørende.

- For det første dreier det seg om et reelt tap, det andre er et allmennprevantivt hensyn. Vi vil formidle ut at en slik handling får store konsekvenser, sier Olsen til f-b.no.

Han forteller også at trusselen, som ifølge 17-åringen var ment som en spøk, har gått hardt innpå mange.

LES OGSÅ: Krisehjelp til Glemmen-elever

- Hendelsen har vært skremmende for mange. Jeg har hatt et møte med rektorene i fylket, hvor Glemmens rektor John Kristiansen redegjorde for den traumatiske opplevelsen dette har vært for skoleledelsen, lærere og elever, sier han.