NRK Meny
Normal

Krever 50.000 for ødelagte vogner

Romfolket og advokat Harald Otterstad er enige om å kreve erstatning fra Borg havn for campingvognene som ble ødelagt.

Rom

I tillegg ønsker de en unnskyldning fra Borg Havn, skriver Fredriksstad Blad på nett i kveld.

Mellom 10 og 20 mennesker som hadde tilhold i romleiren ved Øra i Fredrikstad er i praksis uten tak over hodet i kulda, etter at campingvognene deres ble destruert etter en aksjon tirsdag.

– Dette er en klart ulovlig handling og det burde ikke få stå slik uten reaksjoner. Det er selvtekt og bestemmelsen er åpenbart brutt, sa advokat Harald Otterstad til NRK.no tidligere i dag.

– De kan ikke ligge ute og fryse i hjel

– De vil hjelpe seg selv så langt de kan, men da må de ha tak over hodet. Når vinteren blir kald, så kan de ikke ligge ute og fryse i hjel. Det dreier seg om helt elementære behov, sier Jahn Otto Johansen.

Johansen har skrevet flere bøker om romfolket og kjenner kulturen godt. Han ble rasende da han så hva slags behandling romfolket fikk i Fredrikstad.

Ifølge Fredriksstad Blad kom ytterligere ti personer fra romfolket til Øra i kveld. Dermed befinner det seg 23 personer i campen på Øra. 17 av disse skal overnatte i den ene campingvognen som er igjen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • 6-åring savnet i flere timer

    Politiet melder om en savnet 6- åring i Askim som nå har kommet til rette. Barnet skulle gå hjem fra skolen og kom ikke hjem og var savnet i flere timer. Politiet skriver at barnet ble funnet i nabolaget av en politipatrulje og er gjenforent med sin mor.

  • Eksporterer velferdsteknologi

    Bedriften Dignio fra Fredrikstad underskrev i dag en kontrakt verdt omkring 400 millioner kroner med et kinesisk sykehus. Dignio har utviklet programvare til velferdsteknologi som gjør det mulig for kronisk syke å selv følge opp egen sykdom.