NRK Meny
Normal

Krass kritikk av Halden i klagesak

Halden kommune får kritikk av Venstre-politiker for ikke å ha sendt en lovlighetsklage videre til Fylkesmannen i Østfold.

Sauøya, Halden
Foto: Rainer Prang / NRK

Lovlighetsklagen ble avvist av et flertall i Halden kommunestyre i februar.

- Alvorlig brudd på forvaltningsloven

Klagen dreide seg om en bytteavtale mellom kommunen og Norske Skog som går ut på at kommunen overtar tomter mot å bygge infrastruktur og kai på Sauøya

I kommunestyremøtet denne uken stilte Venstres Roar Günther Andersen spørsmål om hvorfor kommunen ikke har oversendt lovlighetsklagen til Fylkesmannen i tråd med vanlig prosedyre.

Ifølge Halden Dagblad sa Andersen at det er et alvorlig brudd på forvaltningsloven om kommunen ikke oversender lovlighetsklagen til Fylkesmannen.

Han ga også uttrykk for at en slik unnlatelse var et tegn på forakt for det politiske arbeidet i Halden.

Andersen fikk til svar at klagen vil bli oversendt Fylkesmannen så snart saken er juridisk ferdigbehandlet av kommuneadministrasjonen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Utsatte vannverksak

    Aremark kommunestyre valgte i går å utsette behandlingen av vannverksaken, der 130 aremarkinger fikk en halv ukes frist til å betale nesten 19 000 kroner. Det skriver Halden Arbeiderblad. Politikerne mente at saken var for dårlig utredet.

  • FFK går mot millionunderskudd

    Fredrikstad Fotballklubb kan gå mot et underskudd på 3,7 millioner kroner i 2017, skriver Fredriksstad Blad. Det er sponsor- og billettinntektene som har sviktet denne sesongen. FFK kjemper en hard kamp for å unngå nedrykk fra 1. divisjon.