NRK Meny
Normal

Krasjet i Tyskland - ble norgesmester

Etter krasj og nederlag i Tyskland kan 23 år gamle Mads Østberg i alle fall slå fast at han nå er norgesmester. Og det for fjerde gang.

Mads Østberg i Rally Tyskland

Den unge bilføreren har rukket å vinne NM-tittelen fire ganger.

Foto: THOMAS FREY / Afp

Mads Østberg

23-åringen har en imponerende karriere bak seg allerede.

Foto: Tony Welam / Tony Welam

Mads Østberg måtte bryte Rally Tyskland etter krasj og 16 fartsprøver sist helg, men nå er det klart at avlysningen av Rally Telemark gjør at 23-åringen fra Østfold er norgesmester, for fjerde gang i løpet av sin unge karriere.

– Ja det var en veldig morsom melding å få etter en ellers ganske tragisk helg, sier Østberg på telefon med NRK.no.

Han var ikke klar over at han har blitt norgesmester før nå.

– Det føles veldig bra

Østberg vant også norgesmesterskapet til tross for at han i kjører en S2000-bil i gruppe N, som er klassen under WRC-klassen, med svakere biler.

– Det føles veldig bra. Jeg har hatt veldig gode NM-sesonger helt siden jeg startet. Det har vel blitt fem-seks sesonger, sier Østberg.

Seks sesonger, da hadde du jo ikke tatt sertifikat ennå..

Nei, jeg har i alle fall vunnet fire sesonger nå, sier Østberg, og humrer godt på telefonen.

– Det ligger en god del arbeid bak dette. De første sesongene la jeg veldig mye vekt på NM. Derfor er det også veldig gøy å vinne.

Mindre kjøring i Norge fremover

Men det blir mindre satsing på NM fremover for østfoldingen.

Han har nemlig erfart i år at han trenger mer trening på asfalt, og ifølge ham kan han kun få det ved å satse mer internasjonalt.

– Vi må sette oss ned å lage en plan på hvordan vi skal få mer erfaring på asfalt. Det betyr at vi nok må vurdere å prioritere bort noe av kjøringen vi gjør i Norge, mot å hente erfaring i utlandet på asfalt, sier Østberg.

Tyskland kan ha vært siste VM-løp

Rally Tyskland kan ha vært Våler-guttens siste VM-løp for sesongen. Og mens Østberg drømmer om å få en fabrikk-kontrakt, jobber både han og teamet hardt nå med å få inn penger for å kjøre ett VM-løp til.

– Vi jobber hardt med en dugnad for å klare ett løp til, og det ser positivt ut, sier markedssjef Roger Moen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fire av fem tatt i arbeidstilsyn

    Arbeidstilsynet har kontrollert 35 bedrifter i Akershus og Østfold - 29 av dem har fått pålegg om utbedringer eller blir ilagt bøter. Dette dreier seg om forhold som kan føre til dødsulykker, sier tilsynsleder Vigdis Tingelstad i Arbeidstilsynet Akershus og Østfold.

  • Kan ha funnet farlig gods på strand

    Svensk kystvakt og redningstjeneste undersøker nå en pose som har drevet i land på Jutholmen vest for Koster. Ifølge Strømstad Tidning inneholder posen en ukjent, tyktflytende væske, og redningstjenesten mistenker at det kan være snakk om et skadelig stoff.